Mustafa TANITAN-Ufuk IRGAŞ

Halter Federasyonu’nun 2021 yılı faaliyetleri kapsamında yer alan U-15 ve Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonası, Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Büyük bir heyecan ve çekişme içinde geçen müsabakalara 45 ilden 132 kadın ve 218 erkek olmak üzere, toplamda 350 sporcunun katıldığı şampiyonanın açılış ve kapanışı aynı gün içinde gerçekleştirildi.  Bursa Vali Yardımcısı Yusuf Gökhan Yolcu, Federasyon Başkanı Mevlüt Atasever, Yıldırım Belediyesi Başkan vekilleri, Gençlik ve Spor İl müdür vekili Mesut Köse, Osmangazi Gençlik Ve Spor İlçe Müdürü Fedai Din, Yıldırım Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Demirci, Yıldırım Belediye Spor Kulübü Başkanı Muammer Özbey'in de katılarak emeği geçenlere plaket takdim ettiği şampiyonada, Konya ve Antalyalı halterciler madalyaları paylaştılar.

TFF 2. Lig: Bursaspor: 0 - Afyonspor: 3 TFF 2. Lig: Bursaspor: 0 - Afyonspor: 3

KONYA-ANTALYA EL ELE

Konya Akşehir ve Antalya Muratpaşa Belediyesi halter takımları, ferdi ve takım müsabakalarında rakiplerine üstünlük sağlayarak madalya ve ödülleri paylaştılar. Antalya Muratpaşa Belediyesi halter takım çalıştırıcısı Mustafa Karış ve Konya Yunak ve Akşehir ilçelerinin halter hocası Murat Korkmaz müsabakaların ardından yaptıkları açıklamada, "Bizler pandemi sürecinde evlerimize kapalı kalmayıp güç de olsa sporcularımızla çalışmalarımızı sürdürdük. Bugün de çalışmalarımızın semeresini almak için buradayız. Sporcularımızın, ‘Ben sporcunun zeki, çevik; aynı zamanda ahlaklısını severim’ diyen Atatürk'ün dediği veciz söze uyan bir müsabakalar çıkardıklarına inanıyoruz. Rahmetli Naim Süleymanoğlu’na layık müsabakalar çıkaran sporcularımız ve emeği geçenlere buradan teşekkür etmek istiyoruz. Biz iki şehrin haltercileri adına hak edenin madalya ve ödülleri paylaştıklarına inanıyoruz" ifadelerini kullandılar.

DERNEK BAŞKANLARI SAHİP ÇIKTI

Aralarında Konya'nın Çumra İlçesi Karapınar Mahallesi’nin Türkiye şampiyonu haltercisi ve Yunak ilçesi ile Akşehirli haltercilere Konya Yunak Dernek Başkanı Hakkı Arıcı, Konya Ereğliler Dernek Başkanı Ahmet Demirhan ve Konya Cihanbeyli Tüfekçi Pınar Köyü Dernek Başkanı Halim Tarıkurt sahip çıkarak, turnuva boyunca sporculara destekte bulundular. Konya Yunak Dernek Başkanı Hakkı Arıcı turnuvada derece yapan sporculara birer plaket takdim ederken, Ereğliler Dernek Başkanı Ahmet Demirhan da başarılı sporcuların madalyalarını takdim etti.

BULUT'TAN TEŞEKKÜR VE BAŞARI SÖZÜ

Türkiye Halter Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Sunay Bulut da turnuvanın ardından yaptığı açıklamada, "Son yıllarda tırmanışa geçen ve başarıdan başarıya koşan ve uluslararası müsabakalarda şanlı bayrağımızı göndere çeken haltercilerimiz, biz çalıştırıcı ve yöneticilerin yine göğsünü kabarttı. Ülkemizin uluslararası başarısı bizleri adeta kamçılayıp daha çok çalışmamıza sebep oldu. Önümüzde bir Tokyo Olimpiyatları var; bize olimpiyatlar öncesinde büyük görevler düşüyor. Haltere gönül veren biz yöneticiler, sporcularımızla iç içe olup onlarla iyi diyaloglar kurmamız gerektiğine inanıyorum. Ben buradan Bursa'daki şampiyonada emeği geçen sporcu ve yöneticilere teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu. Bursa Vali Yardımcısı Yusuf Gökhan Yolcu ile Federasyon Başkanı Mevlüt Atasever de turnuvada ev sahipliği yapan Bursalı yöneticileri ve sporcuları tebrik eden birer konuşma yaptılar. Şampiyona turnuvada derece yapan sporcular ve emeği geçenlere plaket takdimiyle sona erdi.