Osmangazi Belediyesi, Suriyeli mazlumlara destek olmak amacıyla savaşın ilk günlerinden itibaren başlattığı yardım seferberliğini sürdürüyor. Savaş ve soğuk kış şartlarında hayatta kalmaya çalışan milyonlarca Suriyeli’nin yaralarını bir nebze sarabilmek adına Osmangazi Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği Bursa Şubesi işbirliğinde hazırlanan 5 yardım TIR’ı düzenlenen törenle Suriye’ye gönderildi. İçerisinde un ve patates gibi çeşitli gıda maddelerinin bulunduğu gıda kolileri ile yakacak malzemelerinin yer aldığı yardım TIR’ları dualar eşliğinde uğurlandı. Osmangazi Belediyesi’nin Hayrat Yardım Vakfı ile birlikte şimdiye kadar gönderdiği yardım TIR’ı sayısı 28 oldu.

 “DAHA FAZLA GÖÇÜN ÖNÜNE GEÇMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yardım TIR’larının uğurlanma töreninde yaptığı konuşmada, kendisini insan hakları, demokrasi ve çağdaşlık savunucusu olarak gösteren ülkelerin sadece kendi menfaatleri doğrultusunda hareket ettiğini söyledi. İnsan hakları ve özgürlük diyerek 10 bin kilometre uzaklıktan gelerek, Orta Doğu’daki ülkelerde ne özgürlük, ne insanlık ne de demokrasi bıraktıklarını ifade eden Başkan Dündar, “Suriye, Irak, Lübnan ve Mısır gibi ülkelerdeki insanları perişan hale getirdikten sonra Türkiye’yi hedef aldılar. Ülkemiz artık çok güçlü ve bu emperyalist güçlere ‘dur’ dedi. 40 yıldır destekledikleri terör örgütü ile devletimizi ve milletimizi hedef aldılar. Ülke içerisindeki teröristleri temizledik. Şimdi de ülkemizin dışında bizim güvenliğimizi tehdit eden unsurları tek tek temizliyoruz. 2 günce gerçekleştirdiğimiz Gabar harekâtı da bunun son örneğidir. Allah, güvenlik güçlerimize güç kuvvet versin. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Suriye’de başlattıkları iç savaş nedeniyle milyonlarca insan vatanını terk ederek, ülkemize ve Avrupa’ya göç etti. Gönderdiğimiz bu yardımlar ile belli bölgelerde kurulan kamplarda yaşamını sürdüren insanlara hem destek oluyoruz hem de o insanların göç etmelerinin önüne geçmek için çalışıyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz” dedi.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Bursa Bölge Temsilcisi Hamza Gökhan Tüccar da yaptığı konuşmada, şuan Suriye’nin farklı bölgelerinde savaştan dolayı milyonlarca insan çadırlarda ve kendi imkanları ile yaptıkları barakalarda hayata tutunmaya çalıştığına dikkat çekerek, “Bizler de Osmangazi Belediyemiz’in desteği ile o mazlumlara bir nebze destek olabilmek adına içerisinde gıda ürünleri ile yakacak malzemelerinin yer aldığı 5 TIR’ı bölgeye gönderiyoruz. Şubat ayı içerisinde bu 5 TIR ile birlikte toplada 15 insani yardım TIR’ımızı bölgeye ulaştırmış olacağız. Ayrıca Hayrat Yardım Vakfı olarak her gün 55 bin ekmeği Suriye içerisindeki savaş mağdurlarına ulaştırıyoruz. Başta Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar olmak üzere emeği geçen herkese ve tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu. AK Parti Bursa İl Yöneticilerinin de katıldığı törende, konuşmaların ardından yardım TIR’ları Muradiye Camii İmam Hatibi Lütfi Taşçı’nın okuduğu dualar eşliğinde Suriye’ye uğurlandı.

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi