Eylül ayı meclis toplantısında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, geçen ağustos ayında belediye meclisinin tatil olduğunu, ancak hizmetlerin son sürat devam ettiğini ifade etti. Belediye meclis üyelerine son iki ayda yapılan faaliyetler hakkında bilgiler veren Dündar, “Osmangazi’de spordan eğitime, sağlıktan kültür sanata kadar her konuda yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Tarihi mirası ayağa kaldırma çalışmalarımız çerçevesinde Ulucami Caddesi’nde yürüttüğümüz zemin yenileme çalışmalarımız bitme aşamasına geldi. Çalışmalar tamamlandığında başta bölge esnafı olmak üzere bütün Bursa kazanacak ”dedi.
Uludağ’a yapacakları Endemik Park ile bölgedeki endemik bitki türlerini koruyup yaşatacaklarını belirten Dündar, kentsel dönüşüm çalışmalarından da bahsetti. Dündar, “Kentsel dönüşüm alanında önemli mesafe kat ettik. Soğanlı’da Türkiye’ye örnek bir kentsel dönüşüm gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Osmangazi Belediyespor Kulübü sporcusu Melisa Çakmalı’nın Çin’de düzenlenen Yaz Gençlik Olimpiyatları’nda judo branşında olimpiyat şampiyonu aldığını hatırlatan Başkan Dündar, “Spor alanında yaptığımız yatırımlar ülkemize madalyalar olarak dönüyor. Sporcularımız ulusal ve uluslararası alanda birçok başarıya imza atıyor” dedi.
Geçtiğimiz günlerde yaşanan selleri de değerlendiren Dündar, “Küresel ısınma sebebiyle mevsim normalleri dışında olaylarla karşılaşıyoruz. Bizler her ne kadar üstümüze düşeni yerine getirsek, alt yapı ve üst yapı konusunda çalışmalarımızı aralıksız sürdürsek de doğanın müthiş gücü karşısında çaresiz kaldığımız anlar olabiliyor. Yaşanan seller sonucunda tahrip olan yollarımızda yenileme çalışmalarımızı vakit kaybetmeden başlattık. Ancak selle birlikte gördük ki vatandaşlarımızın attığı çöpler rögarların kapanmasına sebep olmuş. Kapanan rögarlarda görmek istemediğimiz görüntüleri ortaya çıkardı. Vatandaşlarımız bu konuda lütfen hassas davransınlar ve çöplerini sokağa bırakmasınlar” diye konuştu.


YENİ KARDEŞ BELEDİYELER ERİHA VE BEYTHANUN
Başkan Dündar, meclis toplantısında İsrail’in yapmış olduğu saldırılara karşı Filistin’e destek olmak için Gazze’nin Eriha ve Beythanun belediyeleri ile kardeş belediye olma teklifini oylamaya sundu. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi. Mecliste alınan kardeş belediye olma kararının bakanlık tarafından onaylanmasının ardından Osmangazi Belediyesi, Eriha ve Beythanun belediyeleri ile kardeş belediye olacak ve Filistin’in acılarını dindirebilmek adına çeşitli yardımlarda bulunacak.