Türkiye’ye örnek gösterilen kentsel dönüşüm projeleri ile ilçeyi geleceğe taşıyacak hamleler gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, dönüşüm çalışmalarının önemli kısımlarından birini de Ortabağlar, Güllük ve Mimarsinan mahallelerinde gerçekleştirecek. İmar plan taslağı, kentsel tasarım projesi ve mimari avan proje çalışmaları tamamlanan proje kapsamında 475 bin 732 metrekarelik alanda yer alan mevcut yapıların yerinde modern bir şehrin izleri yükselecek. Projede 235 bin 520 metrekarelik alanda konutlar, 52 bin 450 metrekarelik kısımda ise ticarî alanlar yer alacak. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, hak sahipleriyle bilgilendirme ve uzlaşma görüşmelerine başlıyor.

Kentsel dönüşümün bütün detaylarını hassasiyetle tamamladıklarını söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Mevcut yapıların yıpranmış olduğu, bölge ekonomisinin zayıflığı tespit edildi. Sosyal alanların eksikliği, ulaşımın ve otopark meselesinin kentsel dönüşümle çözümleneceği ortaya çıkmıştır. İnsanlarımızın beklentilerine cevap verecek şekilde insan ve doğa arasındaki dengeyi unutmadan, geçmişimizin izleri olan, kültürler değerlerimizi koruyan, şehri olduğu kadar hayatı da dönüştüren ideal Yıldırım’ı oluşturuyoruz” dedi.

Edebali, “Herkesin fedakârlık göstermesi gerektiği kentsel dönüşüm, insanlarımızın daha iyi şartlarda yaşaması için yapılması gereken bir zorunluluktur. İnsanlarımızın ideal şehircilik anlayışına uygun modern ve güvenli binalarda yaşamalarını sağlayacağız. Gönüllülük esasına uygun gerçekleştireceğimiz dönüşüm sayesinde ayrıca ilçemizde, kardeşlik ve dayanışma duygularını pekiştireceğiz. İnsanı odaklı projelerle Yıldırım’ı yükselen bir değer haline getireceğiz” şeklinde konuştu.