Uşak Belediyesi bünyesinde 10 yıldır temizlik işçisi olarak çalışan evli ve bir çocuk babası Yaşar Demir (38), Özdemir Mahallesi civarında yer alan bir otoparkta yerde para gördü. İlk gördüğünde paranın sahte olduğunu düşünen Demir, paraların gerçek olduğunu anlayınca hemen Uşak Belediyesi´ne teslim etti. Belediye ekipleri ise paraları Emniyet Müdürlüğü´ne teslim etti. Parasını kaybeden ve isminin açıklanmasını istemeyen bayan kaybettiği paraları Karaağaç Karakolu´ndan teslim aldı.

Alın terinden başka bir parayı asla kabul etmeyeceğini ifade eden temizlik işçisi Yaşar Demir, “Daha yüksek meblada paralar bulsam da gözümü kırpmadan yine aynı hareketi yapardım” dedi. Çocuğunun boğazından asla haram lokma geçirmeyeceğini belirten Demir, “Bugün çağ geliştikçe insanlar maneviyatını kaybediyor. Gün geçtikçe insanlık namına kötü şeyler görüyoruz. Fakat biz maneviyatımızı asla kaybetmedik. Parayı bulduğumda da gerçekten ihtiyaç sahibi olacağını düşündüm ve kendimi parasını kaybeden kişinin yerine kendimi koydum. Teslim ettiğim için gönlüm çok rahat” ifadesini kullandı.

Konu hakkında açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise bünyelerinde böyle bir personel çalıştığı için onur duyduğunu söyledi. Cahan, “Belediyemizde her personelimizin kişilik sahibi ve maneviyatına önem veren kişilerden oluşmasını arzu ediyoruz. İşte böyle duyarlı hareketleri görünce personelimize güvendiğimiz için bir kez daha mutlu oluyoruz. Temizlik işinde çalışan kardeşimiz geçim kaynağının tek olmasına rağmen örnek bir hareket yaptı. Bu nedenle onunla gurur duyuyoruz” dedi.

Duyarlı hareketinden dolayı temizlik işçisi Yaşar Demir´e bir maaş ikramiye ve bir hafta tatil Uşak Belediyesi tarafından ödül olarak verildi.