Gedikpınar Yangın Gözetleme Kulesi'nde düzenlenen iftar İnegöl Orman İşletme Müdürü Muhammed Çolak ile personel ve basın mensuplarını bir araya getirdi. 700 rakımda bulunan Gedikpınar Yangın Gözetleme Kulesine gelen ekipler, köy yemeklerinden oluşan iftar menüsünü tüketmenin keyfini yaşadılar. İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan İnegöl Orman İşletme Müdürü Muhammed Çolak, “Orman yangınlarıyla mücadele çok özveri isteyen bir durum. Kulede çalışan bayan arkadaşımız, 24 saat koruma ve gözetleme yapmakta. Mübarek Ramazan ayının bereketiyle de bu sene şu ana kadar ormanlarımızda yangın meydana gelmedi. İnşallah sene sonuna kadar da böyle devam eder. Şu ana kadar bir yangının olmaması bizi sevindirdi. Genelde insanların oruçlu olup, ormanlarda ateş yakmamasıyla, yangınların da önüne geçmiş olduk” diye konuştu

ALO 177 İHBAR HATTI

Bu sene özellikle ilkbahar ayının yoğun bir şekilde yağışlı geçmesi, arazideki otların artmasına sebep olduğunu söyleyen Çolak, “Özellikle kurak geçeceği tahmin edilen önümüzdeki aylar içerisinde büyük yangın riski oluşturuyor. Vatandaşlarımızın özellikle yine duyarlı davranmaları gerekiyor. Herhangi bir yangında ‘Alo 177 İhbar Hattı’mızın aranmasını öneriyoruz. İlk kez düzenlediğimiz bu iftarı, her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirmek istiyoruz” dedi.

Orman işletme personelini, Gedikpınar Yangın Gözetleme Kulesinde, eşi ve çocukları ile birlikte ağırlayan görevli Nurşen Turan, 4 yıldan bu yana olası yangınlara, ekiplerin daha kısa sürede müdahale edebilmesi ve yerine daha çabuk ulaşabilmesi için, gün boyunca nöbet tuttuğunu belirterek, orman işletme personelinin iftarını kulede yapmasının kendisine ayrı bir mutluluk verdiğini belirtti.