İtfaiye Dairesi Başkanlığı`na bağlı AFKOM Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğü denetim ekipleri, "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı" alabilmek için zorunlu olan yangın güvenliği raporuna başvuruda bulunan iş yeri, tesis, işletme ve konutları denetleyerek, konuyla ilgili bilgilendirmeyi sürdürüyor.

Mevzuatlar çerçevesinde gerçekleşen denetimlerle, vatandaşların herhangi bir itfaiye olay karşısında hangi tedbirleri alması gerektiğini anlatan Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, yaşanabilecek zararları da minimuma indirmek için gayret gösteriyor.

160 YAPI DENETLENDİ
AFKOM Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğü denetim ekipleri, yapılan denetimlerde görülen eksiklikleri, kurum veya kuruluş yetkililerine yazılı ve yerinde anlatılarak gerekli olan teknik koşulların yerine getirilmesi konusunda bildirimde bulunuyor. Yangın güvenliği yönetmeliği koşullarını yerine getiremeyen tesis ve işletmelere ise güvenlik önlemlerini yerine getirene kadar ki süreçte yangın emniyet raporu verilmiyor. Büyükşehir İtfaiye denetim ekiplerinin bugüne kadar toplam 160 yapıyı denetlediği belirtildi.

“YANGIN GÜVENLİĞİNDE ÖNCE İTFAİYE’YE DANIŞILMALI”
Yetkililer yaptığı açıklamada, iş yeri sahiplerinin binalarında yangın güvenliği uygulamaları yapmadan önce

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nden ücretsiz danışmanlık hizmeti alabileceklerini söylediler. Yangın güvenliği ile ilgili iş yerlerinin önceden yaptığı hazırlıkların eksik ya da yanlış olabileceğini ifade eden İtfaiye Dairesi Başkanlığı, yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi: “İş yeri sahipleri, istenen koşulları yerine getirebilmek için yapmış olduğu hazırlıkları yıkıp, iş yerinde yeni düzenlemeler yapmaya mecbur kalabiliyor.

Vatandaşların bu sıkıntıya düşmemeleri için binalarında yangın güvenliği uygulamaları yapmadan önce, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nden ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilmektedirler. Önceden İtfaiye’den danışmanlık hizmeti alınmaması iş yerlerinde yeniden inşaat işleri çıkması, ilave zaman kaybı, ek maliyet yükü ve bir dizi bürokratik işlemlere neden oluyor. Bazı binalarda ise, istense bile binanın bu düzenlemeleri yapmaya elverişli olmadığı durumlar ortaya çıkabiliyor. Böyle bir durumda, yapılan tüm masraflardan vazgeçerek, uygunsuz binayı terk etmek zorunda kalınabiliyor.”