Midibüsün sulama kanalına uçtuğunu görünce kanala ilk atlayan Halit Güzeloğlu, “Olay yerine ilk geldiğimde otobüs suyun içerisinde ilerliyordu. Kanaldaki su yüksekliği yaklaşık 9 metre. Otobüsün içerisi görünüyordu. İçinde insanlar çırpınıyordu. Suyun yüzeyinde 10-12 yaşlarında üç kişinin akıntıya kapılarak gittiğini gördüm. İleri kadar giderek korkulukları geçip suya atladım. İlk olarak bir erkek çocuğu çıkardık. Suya çıktığında yaşıyordu. Diğer bir çocuk kız çocuğu bizim battı çıktı dediğimiz girdaplı yere girdi. Onu çıkardık ama cansızdı. Ölmüştü. Üç dört kişi suyun içerisinde kurtarabildiklerimizi kurtardık. Ambulanslarda o esnada gelmişti zaten” dedi. 

Suyun içerisine girerek midibüsteki öğrencileri kurtarmaya çalışan Mehmet Selvi isimli vatandaş ise “Otobüs aşağı doğru sürüklendi. Köprüye takıldı durdu. Otobüsün içerisinden üç kişiyi dışarı çıkardık iki çocuk biri bayandı. Canlılardı. Diğer dört kişiyi de otobüsten çıkardık ama onlar ölüydü. Çok üzücü bir durum ölenlere Allah rahmet eylesin yaralılara da çok geçmiş olsun diyorum” şeklinde konuştu. 

Kurtarma çalışmalarına katılan Cevdetiye beldesinden Aziz Deprem ise “Halkın çabası olmasa midibüstekilerin hemen hemen hepsi boğularak ölürdü. Canlarını hiçe sayıp suya dalan arkadaşlarıma ben de teşekkür ediyorum” dedi.