Meme kanserinin tanı ve tedavisi konusunda ulusal ve uluslararası alanda önemli başarılara imza atmış bilim insanlarını Bursa’da buluşturan “Halk Günü’nde kanserde egzersiz, beslenme ve risk faktörlerine dikkat çekildi.  Halk günü egzersiz performansı, fotoğraf sergisi, kokteyl, bilgilendirme oturumu ve Cenk Yüksel konseri ile dolu dolu geçti.

Bursa Uludağ Üniversitesi ile Pittsburgh Üniversitesi tarafından 2 yılda bir yapılan ve bu yıl Meme kanserinde “Karsinogenez, Kalıtım, Tarama, Tanı, Tedavi, Beslenme ve Kaliteli Yaşam” ana teması ile yapılan 8. Uludağ Tıbbi Onkoloji Sempozyumu halk günü ile sona erdi.  Sempozyumun halk gününü her yıl olduğu gibi bu yıl da ONKODAY organize etti.  Halk günü, akademik bilgileri ve bu alandaki son gelişmeleri halk diliyle halka ulaştırmayı ve farkındalık yaratmayı hedefliyor.  Bu yıl akademisyenler tarafından tedavi ve korunma yollarında genetik faktörlerin, beslenme ve egzersizin önemi vurgulandı.

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

Meme kanserini temsil eden pembe kurdelelerle süslenmiş Podyum Park etkinlik alanında yapılan dans gösterisinde kanserle mücadelede egzersizin ve hareketin önemine dikkat çekildi. Pembe tişörtlü hanımların taşıdıkları pankartlarda ise küçük ama hayat kurtaran mesajlar vardı. Çevreden yoğun ilgi gören dans gösterisinin ardından Podyum Davet Mercan Salonu’nda Prof. Dr.  Yeşim Mumcu moderatörlüğünde yapılan oturumda Uzman Dr. Eyüp Çoban, Doç. Dr. Adem Deligönül, Prof. Dr. Nimet Haşıl Korkmaz, Diyetisyen Leyla Karakaş sunumlarını yaparak gelen soruları yanıtladı.

Halk Günü’nde konuşan Onkoday Başkanı Füsun Önen, 25 yıllık bir dernek olarak amaçlarının kanser hastalığı koşununda farkındalık yaratarak hastalığın erken teşhisini sağlamak ve çocuk ve yetişkin hastaların tedavileri boyunca yol arkadaşlığı yapmak olduğunu vurguladı.

Sempozyum Eş Başkanı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Türkkan Evrensel ise sempozyumun halk gününe özel ilgi gösterdiklerini , bu organizasyonu Onkoday ile yaparak halka kolaylıkla gelişmeleri aktarabildiklerini ve farkındalık çalışmalarını yürütebildikleri vurguladı. Evrensel, ONKODAY’a çalışmaları için teşekkür etti.

Oturumun sonunda 25 yıldır  ONKODAY’ı destekleyen gönüllülere teşekkür plaketleri verildi.

ONKODAY’ın 25 yıllık çalışmalarının anlatıldığı fotoğraf sergisinin de yer aldığı etkinlik verilen kokteylin ardından Cenk Yüksel konseri ile devam etti. Nefes terapisi konusunda kitabı da bulunan Cenk Yüksel şarkılarıyla coşan Onkoday gönüllüleri geceyi kanserle mücadelenin en etkin faktörü moral ile noktaladılar.(Haber Merkezi)