Transfere ilişkin de konuşan Buruk, önceliklerinin orta saha olduğunu söyledi: "Transfer gündeminin içerisinde arayışlarımız var. Bulduğumuz, beğendiğimiz, ilgilendiğimiz oyuncular var. Bu her gün güncelleniyor aslında. Bir opsiyon çıkıyor, olabilme olasılığına bakıyoruz, görüşüyoruz, bazen oluyor bazen de olmuyor. Önümüzde çok fazla gün var. Bir yandan da kampa transferlerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz. Altyapımızdan çıkan oyuncuları da burada değerlendirmek istiyoruz.

Bursaspor’da Teknik Direktör Ümit Şengül’le yollar ayrıldı Bursaspor’da Teknik Direktör Ümit Şengül’le yollar ayrıldı

"EN DOĞRU İSMİ ALMAK İSTİYORUZ"

Kampa yetiştirebilirsek transferlerimizi yerli ve yabancı, onları da kadro içerisinde değerlendireceğiz. Çok fazla alternatifi olan bir kadro oluşturmaya çalışıyoruz. Geçen seneden eksiklerimizi çok iyi biliyoruz. Bu gizli bir şey değil, hepimizin ortak kanısı. Oraya da en doğru şekilde takviye yapmaya çalışıyoruz. Ben, teknik heyetimle birlikte, Cenk Bey sportif anlamda, Erden Bey yönetim bazında hepimiz beraber doğru bir şekilde hareket ediyoruz. Bazen transfer işi çabuk oluyor, bazen geç oluyor ama en doğru oyuncuları takımın içine sokmak istiyoruz. Elimizde değerli oyuncular var, bu oyuncuları kullanmak istiyoruz. Bunun yanında orta saha bölgesine oyuncu katmak istiyoruz.

"BELKİ BİR TANESİ ÖNCE GELİR"

Hücumda da bizim için opsiyon olacak, kiralıktan dönen önemli oyuncular var. Yunus gibi, Emre Akbaba gibi ön bölgede bize direkt katkı sağlayabilecek oyuncular var. Şu an önceliğimiz orta saha bölgesi, diğer bölgeler için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belki biri önce gelir, biri sonra gelir. Abdülkerim ve Kazımcan aramıza katıldı. Onlar bizim için hem Türk oldukları için çok iyi opsiyonlar hem de gelecek için bundan sonraki seneler için Galatasaray'ın geleceği adına yaptığımız yatırımlar. İhtiyacımız olan bölgeler var ama önceliğimiz orta saha. Diğerleri aciliyetimiz olsa da bekleme şansımızın olduğu bölgeler. Galatasaraylıları mutlu edecek transferler için yoğun bir şekilde çalışıyoruz."

"ENERJİ YÜKSEK"

Okan Buruk, "Oyuncularımızın istekleri, arzuları, antrenmana katılımları, psikolojik olarak da mutlu olmaları, bizim istediğimiz bir şey buradaki enerjinin yükselmesi, hem gülmenin hem çalışmanın bir arada olması... Genel olarak oyuncularımızın performansından çok memnunuz." dedi.

"GURUR YAŞATTI"

Galatasaray, Altay'dan Kazımcan'ı kadrosuna kattı. İzmir ekibinin altyapısından yetişen 19 yaşındaki sol bekten gelen 20 milyon TL'lik bonservis ise Siyah-Beyazlılar'a nefes aldırdı. Kazımcan'ın Galatasaray'a gitmesinin ardından İzmirli taraftarlar büyük gurur yaşadı.

"FAVORİ TORİNO"

İtalyan basını, Galatasaray'ın görüştüğü Joao Pedro için Torino'nun devreye girdiğini ve Serie A ekibinin transferde favori durumda olduğunu yazdı. Haberde; Oyuncunun İtalya'daki düzenini bozmak istemediğine vurgu yapıldı.

İSTEK VE HIRS

Galatasary, dün Okan Buruk yönetiminde yaptığı antrenmanla çalışmalarına devam etti. Futbolcuların istekli, hırslı ve moralli olması dikkatlerden kaçmadı. Milli takımlara giden oyuncuların katılmadığı idmana izinli olan Marcao ile Boey de katılmadı.

"12 KİŞİLİK EKİP"

Okan Buruk: "Ekibimizi oluşturduk. Aramıza katılan bir kişi daha olabilir. Yaklaşık 12 kişilik bir ekibimiz oldu. Bölgesel olarak da çalışmalar yapabileceğimiz bir kişiyi daha kadromuza katabiliriz. Bu anlamda duran toplarla ilgili, taçlarla ilgili konsültasyon alacağız."

"DIAGNE SIKINTILI"

Diagne'nin uzun süredir forma giymediğinin altını çizen Okan Buruk, "Fiziksel olarak hazır değil ama normal takım antrenmanını yapıyor. 1 sene oynamadığı için kondisyon anlamında sıkıntıları var. İyi çalışıyor, onu da kendi içimizde değerlendireceğiz." dedi.

"ALTYAPIYI GÖRECEK"

Altyapıya önem verdiklerini vurgulayan Buruk, "Yaklaşık 14 tane altyapıdan genç oyuncumuz var, kalecilerle birlikte 16 tane altyapıdan oyuncumuz var. Çalışma tempomuz ve isteğimiz bu anlamda çok iyi gidiyor. Altyapı oyuncularımızı görmek açısından bu bölüm bizim için önemli." diye konuştu.