Ahmet Hamdi Tanpınar İlköğretim  Okulu’nda ‘ Meme Kanseri’ olan öğretmenleri ve Türkiye’deki ‘Meme Kanseri ’ne yakalanan tüm yurttaşlar için, öğrenciler sosyal etkinlik düzenledi. Miniklerin örnek davranışı velilerinden büyük alkış aldı.

 

Ahmet Hamdi Tanpınar İlköğretim Okulu’nda geleneksel hale gelen yıl sonu şenlikleri bu yıl farkındalık yarattı. Çünkü minik öğrenciler, okullarında ‘ Meme Kanseri’ ne yakalanan öğretmenleri için ve ülkemizde bu hastalığa yakalanan vatandaşlarımız için örnek bir davranış sergileyip yıl sonu gösterilerini meme kanserinin farkındalığını artırmak için sergilediler. Barış Manço Kültür Merkezi`nde yapılan gösteri izleyicilerden tam not aldı.

ÖĞRETMENLERDEN SÜPRİZ

Gecede Öğrencilerin hazırlamış olduğu sınıf öğretmeni Hayriye Demiraslan yönetiminde  flüt korosu, İngilizce öğretmeni Deniz Akbal Göçmen yönetiminde Türk Halk Müziği Çocuk korosu ve 1,2,3. sınıf öğrencilerinin halk oyunları gösterileri ilgiyle izlendi. Öğrenci ve öğretmen ve Okul Müdürü Özgür Koca`nınOkuduğu  şiirlerle renk kattı. Ayrıca gecede, programın sürprizi vardı, okulun öğretmenlerinden oluşan Halk Oyunları ekibi yurdun her yöresinden bir oyun sergiledi öğretmenler seyirciyi adeta büyüledi.

Gelecek yılla daha farklı bir program

Her programlarını farklı ve sürprizlerden oluşturduklarını ifade eden Okul Müdürü Özgür Koca, “Bir önceki  yıl öğretmen ve öğrencilerin rol aldığı uzun metrajlı (90 dakikalık) bir sinema filmi, geçen yıl Öğretmenlerden oluşan koro  ve halk oyunları ekibi  ile öğrencilerimize rol model olarak kültürümüzü tanıtıp sanatımızı sevdiriyoruz” dedi. Koca, tüm öğretmen arkadaşlarımızın programın planlanmasından gerçekleşme aşamasına kadar emeğinin olduğunu,ortak yapılan bir çalışmanın da kendilerine zevk verdiğini,keyif aldıklarını,gelecek yılda da daha farklı bir program düşündüklerini de sözlerine ekledi. Ayrıca gecede öğretmenlerin yakalarında dikkati çeken pembe kandelaların anlamı ise "Meme Kanserine dikkati çekmek, toplumda farkındalık yaratmak"  istediklerini bu hastalığa yakalanan öğretmen arkadaşlarına da destek olabilmek adına bu etkinliği yaptıklarını belirtti.