Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş. Kısa süre önce agazete’de “25 YAŞINDAYIM DİYE ÖĞRENCİ OLMA HAKKIM YOK MU?” yazısını okudum. Okuyunca da bu satırları yazma ihtiyacı duydum. Çünkü aynı sıkıntıyı bende dahil daha bir çok öğrenci yaşıyoruz. Ve de bu konudan fazlasıyla şikayetçiyiz.  

HEM BAŞKAN HEM BABA OLARAK

Sizden ricamız mümkün mertebe bu büyük yanlışın bir an önce düzeltilmesi yönündedir. Bunu da sizden önce Büyükşehir Belediyesi Başkanı, sonra da bir baba olarak değerlendirmenizi rica ediyoruz. Lütfen öğrenci imkanlarımız kısıtlanmasın, tam tersi okuyanlara gerekli destek ve teşvikler yapılsın. Kaldı ki okumanın yaşı da yoktur.

EĞİTİMİME GEÇ BAŞLAMAK ZORUNDAYDIM

Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 3. Sınıf öğrenciyim. İki ay önce 25 yaşımı doldurdum. Maddi durumumuz nedeniyle eğitimimi biraz ertelemem gerekti. Ancak verilen araya rağmen şükürler olsun ki istediğim bölümü kazandım. O günden sonra (3. yıl) ikamet ettiğim mahallemden her gün en az iki vesait ile üniversiteye gidip geliyorum. Doğal olarak otobüs ve metroda indirimli öğrenci kartımı kullanıyordum. Ve iki gün önce metroda cüzdanım çalındı. Ancak benim derdim içinde bulunan az miktardaki para değil. Asıl derdim içindeki kimliğim ve öğrenci kartımın da kaybolmuş olması.

Ves dün (21 Aralık Cuma günü) her öğrenci için büyük önem taşıyan kartımı yenilemek için Şehreküstü’ne gittim. Ancak görevlilerden öğrendim ki 25 yaşımı doldurduğumdan artık öğrenci kartı alamıyorum! Öğrencilik yıllarını yaşamış herkes iyi bilir ki indirimli kart her öğrencinin bir nevi veli nimeti… Bu durumda öğrenci kartımla tek vesait için 1.80 öderken, şimdi 2.80 ödemem gerekecek. Ve benim iki vesait gittiğimi göz önünde bulundurursam bu da hem beni hem de ailemi fazlasıyla yoracak. Hatta belki de okula gidemememe bile sebep olacak…

25 YAŞINI DOLDURMUŞ HER ÖĞRENCİ MAĞDUR

Sayın Büyükşehir Belediyesi. Bu uygulama ne zaman ve hangi sebeplere göre hayata geçirildi bilmiyorum. Ancak hayata geçirilmiş uygulamanın çok yanlış olduğu düşüncesindeyim. Çünkü bu uygulama, sadece yazıyı yazan öğrenciyi değil, beni değil, daha nice 25 yaşını doldurmuş öğrenciyi ciddi anlamda mağdur ediyor. Sayın Başkan. Bizler henüz 25 yaşındayız, 30 değil! Ve de üniversite öğrencileriyiz. Siz veliler değimlisiniz biz evlatların okumasını isteyenler? Yoksa 25 yaşındakilerin veya maddi durumu kötü olanların öğrenci olma hakkı yok mu?

RİCAMIZDIR

Büyükşerimizin Belediye Başkanı olarak siz Sayın Alinur Aktaş’tan acilen bu hususta bir yaptırım uygulamanızı önemle rica ediyoruz. Lütfen bizlere beklediğimiz güzel haberi bir an önce verin. Sizden sadece bana ve benim gibi yaş sınırından dolayı mağdur olmuş öğrencilere, hakkımız olan ulaşım kolaylığı sağlamanızı rica ediyoruz. Ve sabırsızlıkla olumlu cevap bekliyoruz ki başta gidip gerektiği gibi bu kartlarımızı öğrenci olarak yenileyebilelim sonra da eğitimize kaldığımız yerden devam edebilelim.  

Saygılarımla

Adını vermek istemeyen bir kız öğrenci

 ***

 

Çöplükten farkı yok!!!!

Fotoğraflardaki görüntüler Yavuz Selim İlkokulu’na ait. Milli Eğitim Bakanlığı’na sormak istiyorum; Hiç okul bahçesi böyle olur mu? Görüldüğü gibi çöplükten farkı yok. Sanki okul bahçesi değil de harabe görünümünde.

ÇOCUKLARIIZ TEHLİKEDE

Ve burada ana sınıfı ve ilkokul öğrencileri okuyor. Dolayısıyla çocuklar teneffüste burada oynuyor. Ayrıca her an başlarına bir kaza da gelebilir... Çünkü kapısı açık ve güvenliği olmayan da bir okul oluşuyla gelen geçen rahatlıkla içeriye girebiliyor. Bir an evvel gereğinin yapılmasını tüm veliler adına önemle rica ediyorum.

Saygılarımla

M.A. 

 ***

 Buz kestik

Üniversite Metro İstasyonu önünden kalkan ve yerleşkeye giden 35-G ve 4-G hatlı otobüsler soğuk havaya rağmen yolcuları otobüse almıyor. An itibariyle şikayeti yazarken telefonumun tuşlarına basamıyorum çünkü parmaklarım donmuş durumda. Havalar çok soğuk ve şehir merkezinde çalışan öğrenciler durağa geldiklerinde şoför keyfi bekliyor. Yetkililer gerekli uyarıyı yapmalı ve şoförler inisiyatif kullanarak otobüse almalı yolcuları.

SİZİN DE EVLATLARI VAR

İnanın bu sıkıntının giderilmesini bekleyen çok sayıda vatandaş var. Şoför abilere mesajım da şu: Sizin de evlatlarınız var. Gün geldiğinde okumak için farklı şehirlere gittiklerinde, böyle bir mağduriyet yaşamalarını ister misiniz? Ailelerimiz bizi önce Allah’a, sonra bu şehrin insanlarına emanet etti. Az biraz vicdan.

Bir grup öğrencinin adına

Melih ARSLAN

***

 ÇEKİRGE DEVLET HASTANESİ’NDEN CEVAP VAR

agazete Köşe Yazarı Sayın Sevinç Çelebi’nin 21 Aralık 2018 tarihli “Vatandaş Hattı” köşesinde yer alan “Görseniz Gülersiniz” ve “Yemeğin Dalgası Olur mu!” başlıklı yazısına ait açıklama aşağıda verilmektedir.

Çekirge Devlet Hastanemizde normal ya da diyet yemeği yiyen hastalar için ayrı ayrı olmak üzere Bakanlığımızca çıkartılan yataklı tedavi kurumları işletme yönetmelinde belirtilen öğün sayısı, günlük kalori ihtiyacı ve hastalığın teşhisine göre diyetisyenlerin kontrolünde hazırlanan listeler ile servis edilmektedir.

Hastanemizde kantinde uygulanan fiyatlar Kantinciler Odası tarafından belirlenen ürün fiyat listesine göre düzenlenmektedir. Kantinde uygulanan fiyatların denetimi de başhekimliğimizce yapılmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Op.Dr.Engin Paralı

Çekirge Devlet Hastanesi Başhekimi