Yaklaşık bir hafta önce ‘nasılsa bu ev Nilüfer Belediyesi güvencesi altında’ düşüncesiyle Nilüfer Belediye Nikah Evi’nin içine giriş yaptım. Ve belediye binası olduğundan özel işletmelere göre fiyatların daha makul olmasını bekledim. Ancak içeriye girdiğim andan itibaren her şey beklediğimden çok daha farklı gelişti. İstenilen ücretlerden sonra özel nikah evine mi girdim belediye evine mi açıkçası anlayamadığım ve durumu sorgulamaya başladım.

3.500 TL İSTENDİ

Özetle: Dış tabelaya göre Nilüfer Nikah Evi belediyenin yeri olarak görünüyor. Lakin ödeme koşullarına gelindiğinde karşınıza bildiğiniz özel işletme çıkıyor. Şöyle ki: sizden 1 saat için, hafta içi ya da hafta sonu fark olmaksızın direkt 2.000 TL salon ücreti, ayrıca dışarıdan herhangi bir fotoğraf ve video kabul etmediklerinden bu hizmete artı 1.500 TL ilave ediliyor. Bu da 3,500 TL ediyor.

BELEDİYEYİ ARADİM

Akabinde doğal olarak Nilüfer Belediyesi’ni aradım ve Plaza16 “Nilüfer Belediyesi Nikah Evi” olarak nitelendirilen binanın, ‘nasıl olur da resmi evrakların dışında ücret talep edilebilir’ sorusunu sordum.

PAHALI GELDİYSE BAŞKA YERE GİT

Ancak telefona çıkan kişi makul ve saygılı bir açıklama yapmak yerine, “Pahalı geldiyse başka bir yer tutun o zaman” cevabını verdi… Ve o gün yaşadığım tüm olumsuzluklardan sonra, bu cevap beni istenilen ücretten çok daha fazla üzdü. Çünkü bu cevap karşınızdaki insana düpedüz saygısızlık ve de terbiyesizliktir. Yaşadıklarımdan iyice moralim bozulunca üst yetkili biriyle görüşme ihtiyacı duydum ve de bağlanmayı başardım. Bu kez de kiralama bürosundan bir hanıma sil baştan aynı açıklamayı yaptım.

ÖZEL İŞLETMEYE VERİLMİŞ

Aldığım bilgilerden öğrendim ki meğer Nilüfer Belediye Nikah Evi’nin yer sahibi Nilüfer Belediyesiymiş, ancak 25 yıllığına başka birine kiralandığından (özelleştirildiğinden) Nikah Evi’ni işletenler istediği fiyatı verebiliyorlarmış.    

AKLIMA TAKILDI

Yine de aklıma takıldı ve sormak istiyorum köşeniz aracılığıyla: Sayın Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin, Nikah Evi dışında da pek çok yeri var, ama hiçbirinin üzerinde “Nilüfer Belediyesi” yazmıyor. O zaman bu binanın üstünde de yazmamalı. Bu sebeple de belediyenizin halka yanıltıcı bir hizmet verdiğiniz kanısındayım, bu yanlışın düzeltilmesini rica ediyorum ve de bu duruşunuzu asla tasvip etmediğimi belirtmek istiyorum.  Son olarak da önemli bir dip not düşmek istiyorum. Ben 30 yıldır Nilüfer’de oturuyorum ancak maalesef ki gülemiyorum. Ve bir sorum daha olacak sayın başkana:  Ben şimdi nikahımı nerede kıyacağım?

Saygılarımla

Adını vermek istemeyen bir okur

***

 Bir an önce asfaltlanmalı

Osmangazi Demirtaş’ta 472. sokakta ikamet ediyorum ve altyapı çalışmalarının hızlandırılmasını çok rica ediyorum. Çünkü yollar çok kötü. Özellikle yağmur yağdığında her yer çamur içinde kalıyor. Böylece çocuğum okula her yeri çamur içinde giriş yapıyor. Ve benim gibi daha bir sürü böyle insan var ve aynı sıkıntıyı yaşıyor. Lütfen artık şu sokaklara bir asfalt dökün.

Saygılar

Sezin AKSOY

***

TEŞEKKÜR PANOSU

 

TEŞEKKÜRLER UEDAŞ

Ben Büyükorhan’dan yazıyorum ve biraz da örnek teşkil amacı ile çok özel bir teşekkürü borç biliyorum. Demem o ki; UEDAŞ’ın yardıma muhtaç çocuklara el uzattığı projesi “Kardeşim Üşümesin” ile bu yıl yeniden çocuklarımızın yüzü güldü, onların gülüşü de bizlerin kalplerini ısıttı. 

Böylece; kısa süre önce proje kapsamında bizleri ziyaret eden UEDAŞ, 109 öğrencimize mont, atkı, bere ve eldiven yardımı yaptı. Enerji sektörünün öncü şirketlerinden birisi olan Limak Enerji bünyesinde faaliyet gösteren UEDAŞ’a, uzun soluklu sosyal sorumluluk projeleriyle vatandaşa dokunduğundan dolayı en içten teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Adını vermek istemeyen bir öğretmen