Mine Cansu MAZI–Ufuk SAKARYA (ÖZEL HABER)

35.500 kayıtlı hastasını hiçbir zaman yalnız bırakmayan LÖSEV 20 yaşında. Hasta, hasta yakınları ve LÖSEV çalışanları 20. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Heykel Atatürk Anıtına çelenk sundu. Büyükşehir Belediye Bandosu’nun konseri ise katılımcılara coşku dolu anlar yaşattı. Etkinlik sonrasında açıklamalarda bulunan LÖSEV Bursa İl Koordinatörü Füsun Emecan Özcan, LÖSEV’in 20 senedir binlerce hastaya destek olduğunu vurguladı.

ELLERİNİ ASLA BIRAKMAYACAĞIZ

Özcan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hastalarımızın bu zorlu mücadelesine 20 yıl boyunca ortak olduk. En büyük destekçilerimiz her zaman olduğu gibi Türk Halkı ve kurumlar. Onlardan aldığımız güç ve inançla 20 senede büyük eserlere imza attık. 20. yıla özel Türk sinemasının unutulmaz yönetmenlerinden merhum Ertem Eğilmez’in 1973 yılında çektiği ve lösemili bir çocuğu anlatan Canım Kardeşim filmine LÖSEV Mutlu bir son yazdı. Bu defa LÖSEV’in yüzde 92’lere varan başarısına gönderme yapan kısa filmin finalinde Kahraman uyanıyor ve ağabeyleri ile televizyon izliyor. Temennimiz lösemi hastalığı ile mücadele eden tüm çocuklarımızın sağlığına kavuşması. Bizler onların elini hiç bırakmayacağız.” Verilen destekler için tüm hastalar adına şükran sunduklarını kaydeden Özcan, etkinliklerin hız kesmeden devam edeceğinin bilgisini paylaştı.

LÖSEV BİR TÜRK HALKI ESERİ

LÖSEV olarak başlatılan ‘maske tak, farkındalık yarat’ etkinliğine Türkiye genelinde oldukça yüksek rağbet olması ise Lösemili çocukların yalnız bırakılmadığını göstermiş oldu. LÖSEV’den yapılan bir açıklamada ise şu cümleler dikkat çekti: “Tıpkı 20 yıldır olduğu gibi genç yaşlı demeden her yaştan destekçisi, bağışçısı ile LÖSEV bir Türk Halkı eseri. 20 yıldır olduğu gibi bundan sonra da lösemili çocuk ve yetişkin kanser hastaları için LÖSEV mücadelesine devam edecek.”