Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

"Uygulamada da Türkiye’nin yanında olmalılar"

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Beşiktaş’taki terör saldırısına karşı Avrupa’nın tepkisinin yeterli olmadığını belirterek, "Ortaya konulan destekleri olumlu bulduğumuzu ancak yeterli bulmadığımızı belirtiyoruz. PKK’nın Avrupa’daki faaliyetlerini kısıtlayacak adımlar bekliyoruz. Uygulamada da Türkiye’nin yanında olmalarını bekliyoruz" dedi.

Bakanlar Kurulunun ardından basın mensuplarının karşısına geçen Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Örgütlerin amacı korku yaratmaktır. Asla teröre alışmayacağız, hesap soracağız, diz çökmeyeceğiz. Eninde sonunda bu mücadeleyi kazanacağız.Bu saldırıdan sonra kim dost kim düşman görmek isteriz. Ortaya konulan destekleri olumlu bulduğumuzu ancak yeterli bulmadığımızı belirtiyoruz. PKK’nın Avrupa’daki faaliyetlerini kısıtlayacak adımlar bekliyoruz. PYD-YPG-PKK arasında hiç bir fark yoktur. Uygulamada da Türkiye’nin yanında olmalarını bekliyoruz. En temel görevimiz milli birlik ve bütünlüğü sağlamaktır" dedi.

F16 UÇAĞININ DÜŞMESİ

Diyarbakır’da F16 savaş uçağının düşmesine ilişkin de konuşan Kurtulmuş, "Bir F16 uçağımız düşmüştür. Uçağımız düşmeden önce pilotumuz kendisini uçağın dışına atmıştır. Sağsalim kurtulmuştur. Eğitim uçuşu sonrasında uçağın düşme hadisesi vuku buldu. Bunun nedeni kuvvetle muhtemelen teknik bir arızadan kaynaklanıyor. Araştırılıyor" diye konuştu.