Cumhur İttifakı Nilüfer Belediye Başkan Adayı Necati Şahin, 31 Mart’ta seçilmesi halinde Nilüfer’de hayata geçirmeyi planladığı projelerini görkemli bir törenle tanıttı. Necati Şahin, Nilüfer’de gönül belediyeciliğini kurmaya geldiklerini belirterek, “Şehir planları, alt yapı ve ulaşım, kentsel dönüşüm, benzersiz şehircilik, akıllı şehircilik, çevreye saygılı şehircilik, sosyal belediyecilik, yatay şehirleşme, halkla birlikte yönetim, tasarruf, şeffaflık ve değer üreten şehirler ilkelerimizi hayata geçirmek için geliyoruz. Var gücümüzle çalışacağımıza huzurlarınızda söz veriyoruz. Nilüfer’e gönlümüzü vermeye geliyoruz. Tevazu, liyakat, şeffaflık, samimiyet ve tecrübemizle Nilüfer’de gönül belediyeciliğini kurmaya geliyoruz” dedi.

EMİN VE EHİL KADROLARLA

Şahin, “Nilüfer’in yaşam alanlarının kalitesini yükselteceğiz ve kamu alanlarının halkın hizmetinde kullanılmasını sağlayacağız. Kentsel dönüşüm mağdurlarının sorunlarını çözeceğiz. Geleceğin Bursa’sı Nilüfer’in 50 yılını planlayacağız. Nilüfer Belediyesi’ni emin ve ehil kadrolarla yönetmeye geliyoruz. Şehrimizin emanetçisi olduğumuzu asla unutmayacağız. Atasözü ‘yalnız taş duvar olmaz’ diyor. Bilmenizi isterim ki bu bir ekip işi. Her bir proje, başta il ve ilçe teşkilatlarımız, mahalle başkanlarımız ve çalışma ekibimiz ile birlikte düşünülmüş, araştırılmış ve bugün huzurunuza çıkmıştır. Emeği, katkısı olan herkese huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Nilüfer’e değer katacak projelerimizi Büyükşehir Belediyemiz ve merkezi idare ile birlikte hayata geçireceğiz” diye konuştu. (İHA)

Necati Şahin’in projelerinden bazıları şöyle:

NİLÜFER ŞEHİR MEYDANI: Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde, hastane alanı olarak tahsis edilmiş arsa, milli bayramların kutlanacağı, açık hava kültür sanat etkinliklerinin düzenlenebileceği, bankları, süs havuzları ve yeşil alanları ile şehir meydanı ve toplanma alanı olacak.

TEMA PARK VE KENT ORMANI: Kayapa-Çamlık bölgesinde vatandaşların aileleriyle birlikte tabiat ile buluşabileceği ve aynı zamanda güzel vakit geçirebileceği kent ormanı ve tema park oluşturulacak.

AYVALIDERE DÜZENLEMESİ: Ayvalıdere bölgesi için hazırlanan rekreasyon alanı projesi, şehirde ama doğanın da içinde, yeni dinlenme ve eğlenme rotası olacak.

ADRENALİN PARK: Bu aktivite alanı aynı zamanda içerisinde bulunan bungalov evler ve piknik alanı ile de Nilüfer halkına doğal bir mekan sunacak.

EKO KÖYLER VE KARAVAN PARKI: Eko Köyler projesi, Nilüferliler için huzur noktaları olacak. Ayrıca popülaritesi her geçen gün artan karavan turizmi için de bölgeye 7 yıldızlı bir karavan parkı yapılacak.

YAŞLI YAŞAM KÖYLERİ: Yaşlı ve Alzheimer hastaları için oluşturulacak yaşam köyleri projemiz ile yeni ve mutlu bir başlangıç sağlanacak.

GÖLYAZI: Gölyazı ihtiyacı olan cephe sağlıklılaştırma, aslına uygun yenileme çalışmaları, otopark ve yeme içme alanları, sahil yolunun rehabilitasyonu ve ilaveleri gibi projelere merkezi hükümet ve Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak ortak çalışmalar sonucunda kavuşacak.

ENGELSİZ PARKLAR: Engelli vatandaşların topluma karışması, meslek edinerek istihdama katılmaları için Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri kurulacak.

BALAT ORMANI VE KONSER ALANI: Balat ormanında hayata geçirilecek konser alanı, yıl boyunca birbirinden değerli konserler ile Nilüferlileri müzik ve eğlence ile buluşturacak.

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

MİSİ VE DAĞYENİCE PROJESİ: Misi Köyü, hem Nilüferliler hem de ilçe dışından gelecekler için önemli bir turizm lokasyonu haline gelecek. Dağyenice Mahallesi yeniden planlanarak Büyükşehir Belediyesi ile konut ve sosyal yaşamı ile alternatif bir yaşam bölgesi olacak.

HAYVAN OTELİ: 100 ila 200 dönüm üzerinde kurulu doğal yaşam alanı içerisinde klinik, 7/24 açık acil müdahale, engelli bakım, yoğun bakım ve rehabilitasyon üniteleri yapılacak.

YERALTI OTOPARKLARI: Tespiti yapılan alanlarda yeraltı ve/veya katlı otoparklar inşa edilerek bölge halkının otopark sorununa kalıcı çözüm üretilecek.

ÇOCUK MÜZESİ: Çocuklarımıza yeni ufuklar açılarak, hayal güçleri beslenecek.

DRONE PARK: İçerisinde drone eğitimleri, 3D baskı, 3D modelleme ve robotik kodlama başlıklarını içeren maker eğitimleri, drone yarışları, atölye çalışmaları ve festivalleri ile Drone Park oluşturulacak.