Mine Cansu MAZI-ÖZKAN YILDIRIM

  • Sayın Başkan öncelikle hayırlı olsun. Bu bağlamda tüm Bursalılar ve Nilüferliler sizi daha yakından tanımak isterler, Röportajımıza sizi tanıyarak başlayalım?

Elbette, memnuniyetle. 1975 Trabzon doğumluyum. Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Bölümü ve Süleyman Demirel Üniversitesi Yapı öğretimi bölümü mezunuyum. 30 yıldır da Bursa, Nilüfer’de ikamet etmekteyiz. İnşaat-Müteahhitlik işleriyle ilgileniyoruz. Bundan önceki siyasi tecrübelerimden bahsedecek olursam;  Milliyetçi Hareket Partisi’nde uzun yıllar yöneticilik ve il başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum, sonrasında İyi Parti'nin kuruluş sürecinde kurucu il yöneticiliği ve il  başkan yardımcısıydım. Geçtiğimiz çarşamba günü itibarıyla en son Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan yardımcısıyken ,  Osman Uçar Başkanımızın meclis üyesi adayı olmasından sonra Nilüfer ilçesinde İlçe Başkanlığı görevine atandım. Yeni yönetimimizi  oluşturduk  , hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde  İnşallah bu görevi de  yerine getireceğiz. Çarşamba günü itibariyle ilk yönetim kurulu toplantımızı gerçekleştirdik , yönetim kurulu  olarak sahalara inerek çalışmalarımızı devam ettireceğiz.

  • Sayın başkanım tabii seçimlere de  iki buçuk hafta kadar az bir zaman kaldı .Peki seçim çalışmaları nasıl gidiyor?  Sizi yakalamışken bu merak edilen soruları da sormak isteriz?

Seçim çalışmaları ile ilgili şunu söylemek isterim;  millet ittifakı çok iyi gidiyor. İnsanlarımızın, vatandaşlarımızın teveccühü çok yüksek seviyede. Millet ittifakı Bursa'da 17 ilçe ve büyükşehirde iddialı. Bunların takriben, Büyükşehir başta olmak üzere ilçelerin yüzde 60'ını kazanacağını tahmin ediyorum. Nilüfer ilçesinde de rekor bir oy alacağını ümit  ediyorum. Biz yapılan ittifak gereği hem Büyükşehir'de hem de Nilüfer ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi'ni destekliyoruz.  Nilüfer'de bugüne kadar bundan önceki yönetici arkadaşlarımız gayet güzel bir şekilde çalıştılar, iyi iş çıkardılar. Yeni yönetim olarak biz de o çalışma prensibini bozmadan, üstüne koyarak devam edeceğiz.

  • Peki sayın Başkanım. İyi Parti olarak bu 17 ilçenin hangilerinde partinizin adayları yarışıyor?

9 ilçemizde  İyi Parti'nin adayları var. Bunları sayacak olursam ; Mustafakemalpaşa, Karacabey, İznik, Yenişehir, Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Orhangazi ve İnegöl.  Bu 9 ilçede İyi Parti kendi adaylarını  çıkarttı, Millet ittifakı çerçevesinde. Cumhuriyet Halk Partisi  bizleri destekliyor diğer ilçeler de Millet ittifakı çerçevesinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayları  yarışıyor, bizler de o ilçelerde onları destekliyoruz.

  • Sayın başkanım Levent Bey, sonuç itibariyle kritik bir seçim 31 Mart seçimleri. Bu bağlamda son olarak vatandaşlarımıza ne tür mesajlar vermek isterseniz?   Neler söylemek istersiniz?

Biz Nilüfer İlçesi olarak şöyle özetleyebilirim;  Kesinlikle genel seçim havasından çıkarak belediyecilik anlamında yerel seçimlere odaklanmış durumdayız. Bu bağlamda stratejimizi buna göre belirledik. Bugün Bursa'da yaşayan insanlara anketlerde  hangi ilçede  yaşamak istersiniz? diye bir soru yöneltildiğinde insanlarımızın büyük çoğunluğu Nilüfer Belediyesi'nde yaşamak istediklerini söylüyorlar. Neden?  Çünkü; başarılı bir belediyecilik hizmeti yürütüldüğü  görülmekte. Bu başarılı belediyecilik hizmetini yürüten Mustafa Bozbey  şimdi Büyükşehir adayı oldu. Daha önceki ekibin başında bulunan Turgay Erdem başkanımız da Nilüfer'den ilçe belediye başkan adayı oldu. Bizler de bu başarılı sürecin  neticesinde işin ehline teslim edilmesi gerektiğinden  dolayısıyla Nilüfer'de kazanımların kaybedilmemesi adına işin ehline verilmesi adına Sayın Turgay Erdem başkanımıza desteğimizi veriyoruz. Sahalarda  çalışıyoruz, çalışacağız. Oyumuzu attıktan sonra da sandıklarda duracağız. 31 Mart akşamı seçim sonuçları gelene  kadar biz bütün gücümüzle Turgay Erdem Başkanımızın  seçilmesi için mücadele edeceğiz. Bu yerel seçim olduğu için  seçimi genel seçim havasına sokmak isteyen iktidar partisinin bu tavrını doğru bulmadığımızı sonuçta yerel de bizi yönetecek, belediyecilik hizmeti verecek, sosyal hizmetler verecek kişileri yöneticileri seçiyoruz. Dolayısıyla  işimiz Sayın Cumhurbaşkanımızı yerinden etmek, değiştirmek değil. O görev süresince çalışır ama tabii bu zamana kadar yapılan yanlış uygulamalardan Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendinin dediği gibi, bir uyarı gerekli. Bu da inşallah yerel seçimlerde olacak. Son olarak başta Nilüfer ilçesi halkı  olmak üzere bütün Bursa halkına ve bütün vatandaşlarımıza sağlık, sıhhat, afiyet ve  mutluluklar diliyor, 31 Mart seçimlerinin vatanımıza, milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum"  diyerek sözlerini tamamladı.

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi