Özkan YILDIRIM

‘Lider Fen Eğitim Kurumları’ olarak başladığımız eğitim- öğretim yolculuğuna ‘Akçağlayan Okulları’ ( Anaokulu- ilkokul- ortaokul) olarak devam etmekte ve alanında uzman eğitimci kadromuz ile perçinlediğimiz 35 yıllık eğitim- öğretim tecrübelerimizi gözler önüne sermekteyiz.

EĞİTİM SİSTEMİMİZ

Okulumuz tam gün (08:30-17:00)  eğitim vermekte, her gün 08:30-09:00 saatleri arasında kitap okuma saati gerçekleştirilmektedir. Öğrencilerimizin okuma- anlamlandırma becerilerini geliştirmek, hitabetini güçlendirmek ve özgüvenini arttırmak amacıyla;  Okunan kitaplar Türkçe öğretmenlerimiz eşliğinde uygun teknikler kullanılarak çözümlenmektedir. Okulumuzun günlük ders sayısı sekizdir. Öğrencilerimizin eksiklerini tespit etmek adına belli bir rutinde ünite değerlendirme ve deneme sınavları uygulanmakta, sonuçları detaylı analiz edilmektedir. Öğrencilerimizin eksikleri tespit edilip sekiz dersin bitiminde ve cumartesi günleri (09:00-13:00) saatleri arasında küçük gruplar halinde ya da birebir telafi etütleri yapılmaktadır.

(Özel) Bursa’da teravih namazına en çok gelen çocuklara tablet ve akıllı saat ödülü (Özel) Bursa’da teravih namazına en çok gelen çocuklara tablet ve akıllı saat ödülü

KOÇLUK SİSTEMİMİZ

Her sınıfın bir eğitim koçu bulunmaktadır. Eğitim koçu,  öğrenci- öğretmen- veli arasındaki temel iletişimi ve işbirliğini sağlamakta, öğrenciyi her konuda desteklemektedir. Öğrencilerimizin akademik çalışmalarını listeleyen,  öğrenci takip formlarıyla, öğrenci ve velilerimizle iki haftada bir yüz yüze ya da telefonla yapılan görüşmelerle öğrencilerimiz sıkı bir takip programına tabi tutulmaktadır.

ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULUMUZ

Her sınıf için on beş günde bir toplanılmakta, o sınıftaki öğrencilerle ilgili her türlü konu masaya yatırılmakta ve konuyla ilgili çözüm üretilip takibi yapılmaktadır.

REHBERLİK ÇALIŞMALARIMIZ

Özel Akçağlayan Okulları psikolojik danışmanlık ve rehberlik birimi, öğrencilerin kendilerini tanıması, problemlerine yönelik çözüm odaklı olması, mantıklı kararlar alması, hedeflerini ilgi ve yeteneklerine göre belirleyebilmesi, sosyal ilişkilerinde aktif rol oynaması, kendini gerçekleştiren bir birey olmasında destekleyici hizmet vermektedir:

***Bireysel öğrenci görüşmeleri

***Öğrenciyi tanımaya yönelik anket ve envanterler

***Özgüven ve olumlu benlik algısı geliştirme

*** Öfke kontrolü

*** Arkadaşlık becerileri

***Teknoloji bağımlılığına yönelik çalışmalar

***Dikkat çalışmaları

*** Verimli ders çalışma stratejileri

*** Test çözme stratejileri

*** Hedef koyma ve motivasyon,

*** Sınav kaygısı

*** LGS’ye yönelik çalışmalar

35 yıllık eğitim-öğretim tecrübesiyle öğrencilere verdiği kaliteli eğitimle Bursa’nın bir numaralı eğitim kurumları arasına girmeyi başaran ‘Akçağlayan Okulları’nı tanımaya devam edelim.

LGS ÇALIŞMALARIMIZ

LGS çalışmalarımızın en başında 8. sınıf öğrencilerimize LGS sistemi ile ilgili bilgi, gelişim ve değişimleri doğru ve sistemli bir şekilde aktarmak gelir. Öğrencilerimizin başarılarını her geçen gün daha da ileriye götürmek için akademik bölümler, rehberlik ve idare ile işbirliği içinde  ”çok sistemli bir çalışma programı” uygulamaktayız:

*** Eğitim- Öğretim dönemini 1 ay erken başlatmak ( müfredatı önden takip etmek)

*** Sınav kapsamı ile bütünleştirilmiş öğretim programları gerçekleştirmek

*** Yarıyıl tatili, soru çözümü ve dinlenme kampı( şehir dışında düzenlemek)

*** Yarıyıl tatilinden sonra konuları ikinci kez ele almak

***Öğretim yılı boyunca deneme sınavları gerçekleştirmek

*** Deneme sınavlarındaki gelişimi gösteren ara karneler hazırlamak

*** Telafi etütleri yapmak

*** Öğrencilerimizin İhtiyaç ve beklentilerini belirlemeye yönelik durum belirleme anketleri yapmak

*** Öğrenci ve velilere yönelik seminerler düzenlemek

İNGİLİZCE EĞİTİMİMİZ

“ Bir dil, bir insan’” felsefesinden yola çıkarak dil öğrenmenin öğrencilerimizi gerek iş, gerek sosyal hayatlarında nasıl öne çıkaracağımız ilk hedefimizdir. Bu amaçla eğitimlerimizde klasik dil bilgisi öğretimini değil, yaratarak yaşayarak yapılan öğretimi tercih ediyoruz. İngilizceyi sevdirmek, eğlenerek öğretmek amacıyla kelime yarışmaları, karaoke, oyun ve tiyatro gibi etkinliklerle teknolojinin bütün nimetlerini kullanarak öğrencilerimizin de derslere aktif katılımını sağlıyoruz. İngilizce eğitimimizin kalitesini alanında uzman kadromuz ve dil eğitiminde kalitesi tartışmasız olan Cambridge Yayınları ve sertifika ödüllü sınavlarımızla ortaya koymaktayız. Cambridge Speaking Sınavlarında % 96 ortalamayla “ herkes yabancı dil öğrenebilir !” demekteyiz.

GEZİ ETKİNLİK VE KULÜPLERİMİZ

Okulumuzda yapılan gezi, sosyal etkinlik ve kulüplerin amacı; derslerin yanı sıra öğrenciler de güven ve sorumluluk duygusu geliştirmek, beceriler kazandırmak, yeni ilgi alanları oluşturmaktır. bu kapsamda okulumuzda şehir içi- şehir dışı aylık geziler, modern ve geleneksel dans eğitimleri, robotik kodlama, satranç vb. etkinlik dersleri; resim, müzik, spor, akıllı oyunları vb. kulüp dersleri düzenlenmektedir.

OKULUMUZUN FİZİKİ ŞARTLARI

Sınıflarımız 18 kişiliktir. Sınıflarımızda sosyal mesafeli, tekli sıralar kullanılmaktadır. Donanımlı akıllı tahtalarımızla derslerimiz daha etkin şekilde işlenmektedir. Okulumuzda fen- bilişim teknolojileri laboratuvarları, resim- müzik atölyeleri, açık- kapalı spor ve oyun alanları, yemekhane (yemeklerimiz okulumuz bünyesinde kendi aşçımız tarafından hijyen kurallarına uygun şekilde yapılmaktadır) ve kütüphane bulunmaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Özel Akçağlayan Okulları

ANASINIFI / İLKOKUL / ORTAOKUL

02242252028 / 02242200455 / 05059335724

YILDIRIM/BURSA