23 Haziran'da galası yapılan Marvel evreninin yeni filmi Thor: Love and Thunder (Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü), daha gösterime girmeden sosyal medya platformu Twitter'ı ikiye böldü. Kullanıcılar paylaştıkları tweetlerde, filmin başrolü Amerikalı-İsrailli ünlü aktris Natalie Portman'ın kollarının CGI (bilgisayarda yaratılmış görsel efekt) teknolojisi ile kaslı hale getirildiğini iddia ettiler.

Portman, filmde Avustralyalı aktör Chrish Hemsworth'un canlandırdığı İskandinav tanrısı Thor ile aynı özelliklere sahip Jane Foster rolünü oynuyor. Filmdeki aşırı kaslı görüntüsü ile dikkat çeken Natalie Portman, bu görüntü için oldukça ağır bir diyet ve egzersiz programı uyguladığını açıklamıştı.

Resim

Ancak Portman'ın sosyal medyada viral olan bir görüntüsü, "Portman'ın kasları CGI ile yapıldı" iddialarını güçlendirdi. Bir kamera arkası görüntüsünde Portman'ın kaslarının üzerinde CGI işaretlemelerinin yapıldığı görülüyor.

Resim

10 AYLIK SIKI DİYET VE EGZERSİZ 

Twitter'da bazı kullanıcılar bu kamera arkası görüntülerinin CGI teknolojisi kullanımına kanıt olduğunu ileri sürerken bazıları Portman'ın kol kaslarının kendisine ait olduğunu ileri sürüyor. Basında yer alan bilgilere göre Portman, 10 ay boyunca eğitmen Naomi Pendergast gözetiminde bu kaslı görünüme sahip olmak için çalıştı. Portman, bu sürede bol protein odaklı sıkı bir diyet ile ağır egzersizler yaptı. 

Yıldız Tilbe’nin evinden video paylaştı, "Durumu iyi, yoğun bakım dedikodularına inanmayın" dedi Yıldız Tilbe’nin evinden video paylaştı, "Durumu iyi, yoğun bakım dedikodularına inanmayın" dedi

Bu diyet ve egzersizlerin asıl amacı ise filmde Chris Hemsworth ile Natalie Portman arasındaki boy farkını kapatmaktı. Avustralyalı aktör Chris Hemsworth 90, Natalie Portman'ın 50 kilo. Hemsworth'un göğüs çevresi 120 cm iken Portman'ın göğüs çevresi de 91 cm. 

'KOLLAR GERÇEK, EFEKT BOY FARKINI KAPATMAK İÇİN KULLANILDI...'

Marvel'in Yönetim Kurulu Başkanı Kevin Feige, Portman'ın kasları için CGI kullanıldığı iddiasını şiddetle reddederken kasların tamamen doğal olduğunu söyledi. Filmde CGI teknolojisi kullanıldığını itiraf eden Feige, teknolojinin kaslar için değil Portman ile Hemsworth arasındaki boy farkını kapatmak için kullanıldığını ifade etti. 1 metre 90 cm boyundaki Hempsworth, 1,60 boyundaki Portman'dan yaklaşık 30 cm daha uzun. Bu yüzden sadece kolları kalınlaştırmak yeterli olmadı. 

Feige açıklamasında şunları söyledi: "Yönetmen Taika Waititi, boy farkı sorununu çözmek için CGI teknolojisini kullandı. Portman ile Hemsworth'un boylarını eşitlemeye çalıştı. Bu sorun için kullanılan tek şey CGI da değildi. Portman, büyük boy farkı oluşmaması için çekimleri birden fazla takoz kullanarak tamamladı." 

Natalie Portman'ın kasları gerçek mi? 'Efekt var ama...' - Resim : 1