Erkan ŞEN

Bursa Şavşat Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Aydın, Artvinli Sanayici İşadamları Yönetici ve Serbest Meslek Mensupları Derneği’nin (ARSİYAD) Bursa’da bulunan 60 hemşeri derneğini birleştirici yönde hareket etmesi gerektiğini dile getirdi. ARSİYAD’ın kendileri için gurur kaynağı olduğunun altını çizen Başkan Aydın, “Artvin’in tarih ve kültürüne uygun; siyasi kimlik ve sosyolojik yapısını bilen, temsil konusunda şaibesiz, güvenilir, dürüst, kolay ulaşılır ama mutlak merkeziyetçi bir yönetimin yanında, üstünlüğü ile kurumsallıkları pekiştiren, birleştirici otoriter bir ARSİYAD beklentimiz var” değerlendirmesinde bulunarak, ARSİYAD’ın kendileri için ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı.

GÜÇLÜ İLETİŞİM ŞART

Dernekler için bağlayıcı en önemli özelliğin söz vermek olduğunu ifade eden Aydın, “Dernekçilik insanlığın altın kuralı. Karşılık beklenmeden yapılan onlarca yöneticilik ve bunca zorluğa rağmen kuru bir teşekkür bile gönülleri alabiliyor. Bursa’da ya da Türkiye’de Artvin adına hizmet eden siyasetçi, bürokrat, dernekçi yazar, şair, sanatçı, ozan, gazeteci ve işadamlarına ödül vermek, onları da hatırlamak gerekiyor. En önemlisi iletişimi güçlü kılmak, Bursa’da yaşayan onlarca Artvinli’ye en hızlı şekilde ulaşmak için ARSİYAD’ın aktif bir halde bizimle bağını sürdürmesine ciddi derecede ihtiyacımız var. Doyduğumuz topraklarda doğduğumuz toprakların insanını unutmadan yaşamalıyız. Bursa Şavşat Derneği adına ARSİYAD Yönetim Kurulu Üyelerine çıktıkları bu yolda başarılar diliyor ve her zaman yanımızda olmalarını canı gönülden istiyoruz” şeklinde konuştu. Aydın, dernek olarak ARSİYAD’ın varlığını yanlarında hissetmek istediklerine dikkat çekerek, Artvinli Sanayici İşadamları Yönetici ve Serbest Meslek Mensupları Derneği Başkanı Gürsel Durmuş’a desteklerinin sonsuz olduğunu bildirdi.

 ARSİYAD’lı olmak ayrıcalıktır

ARSİYAD Başkanı Gürsel Durmuş, Şavşat Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Aydın’ın açıklamalarını aydınlatmak adına agazete’ye bilgi verdi. ARSİYAD’ın başlıca görevinin Bursa’da yaşayan iş adamlarını geniş bir çevreyle tanıştırmak olduğunu kaydeden Durmuş, “Dernek üyelerimizi referans yönünden geniş bir çevreye dahil etme amacımız var öncelikle. Üyelerimizin işlerini daha iyi yapmaları ve gelişmeleri adına adımlarımızı atmaktayız. İşadamının toplumdan aldığı enerjiyle hizmet etme aşkını perçinleyecek durumların oluşturulması adına gece gündüz çalışmaktayız. Herkesin düşüncesine saygı duyan ARSİYAD’da bulunmak öncelikle büyük bir ayrıcalıktır” ifadelerini kullandı.

İSTENİLEN GÜCE ULAŞILDI MI?

ARSİYAD bünyesinde olmayan Artvinli işadamlarına ulaşmak için planlı şekilde hareket ettiklerini belirten Durmuş, “Referans olabilecek insanlara ulaşılarak derneğe üye olunması sağlanmakta. ARSİYAD istediği güce ulaşmış değil. Bundan sonraki süreçte Bursa’da bulunan derneklere ulaşmayı hedefliyoruz. Derneklerle bağlantıda olmak adına da bir birim kuruldu. Derneklere ulaşılarak sıkıntıların çözülmesi için verilen bir mücadele var. Kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

BURS ÖNCELİKLE VAKIF GÖREVİ

Öğrencilere verilmesi gereken burslar adına da açıklamalarda bulunan Durmuş, “Burs konusunda üyelerimizin hassas davrandığı bilgisini verebilirim. Kendi işletmesi adına hemen hemen her üyemiz öğrencilere burs sağlamakta ancak vakıf bu konuda daha etkin. Bizim asıl görevimiz iş adamlarımızın yetiştirilmesi üzerine. Biz tabii destek oluyoruz burs konusunda ama dediğim gibi bu başlıca mevcut vakfın görevidir. Bursa’ya değer katma anlamında şehirdeki diğer SİAD’larla da bağlantıya geçilmesi planlanıyor. Birimimiz kısa süre önce oluşturuldu. ‘Bursa için neler yaparız’ sorusunu sorarak yola çıktık ve güçlerimizi Bursa için birleştirmek gibi bir ülkümüz var” değerlendirmesinde bulundu.

GENÇ GİRİŞİMCİLER GÜNDEMİMİZDE

ARSİYAD bünyesinde faaliyet gösteren Eğitim Komisyonu’nun gece gündüz Bursa’daki Artvinliler adına çalıştığını ifade eden Durmuş, KOSGEB, Ticaret Sanayi Odası, Esnaf Odası vb. kuruluşlar hakkında Artvinli işadamlarının aydınlatılması adına seminerler yapılacağının da bilgisini verdi. Genç girişimcilere destek olmak için düzenleyecekleri programların gündemde olduğunu vurgulayan Başkan Durmuş, “Önümüzdeki süreçte yapılması gerektiğine inandığımız faaliyetlerden biri de girişimcileri, girmek istedikleri sektörde rol model olacak tecrübeli arkadaşlarla tanıştırmak. Genç girişimcilere koçluk yapabilecek kapasiteye sahip arkadaşlarımız, talebe göre seminerler düzenleyerek eğitim vereceklerdir” açıklamasını yaptı.

3 ALTIN NOKTA

ARSİYAD’ın başarılı bir proje geliştirme grubuna sahip olduğunu söyleyen Durmuş, marka değeri olan ürünleri ortaya çıkararak Bursa ve Artvin’e faydalı olacak projeleri takip ettiklerini dile getirdi. Artvin’de bulunan su sıkıntısı adına ARSİYAD’ın bir proje geliştirip geliştirmediğinin sorulması üzerine Başkan Durmuş, şu cevabı verdi: “Şu anda su için bir projemiz yok. Artvin’in üç noktada gelişmesi lazım bizce; turizm, sağlıklı gıda ve nitelikli insan gücü… Oradaki istihdamın artması açısından çalışmalar var tabii ancak su problemi için çözüm aramak çok geniş kapsamlı bir konu.”

Biz tüm insanlığı kucaklıyoruz

“Bizi Bursa’dan ayrıştıran yaklaşımlardan süratle kaçınmamız gerekiyor” diyerek açıklamasını sürdüren Durmuş, sözlerini kurduğu şu cümlelerle sonlandırdı: “Biz Türkiye’de yaşayan bütün insanlara açığız. Artvinli’nin özü sözü sevgidir nihayetinde. Biz Bursa’dan besleniyoruz ve Bursa’ya değer katmak, herkesi kucaklamak gibi bir misyonumuz var. Önce insan sonra yatırım anlayışının yükselmesinin önemli olduğuna inanıyorum. Bursa’da yaşayan hemşerilerimizin bölük pörçük olmasından yana değiliz ve her oluşuma saygımız sonsuz. Hepsinin bir değere dönüşmesi açısından birlik beraberlik içinde bir misyonumuz olması gerektiğini düşünüyoruz. Sevgi, hoşgörü ve demokrasi içinde kardeşçe yaşayalım yeter. Sanayiden turizme kadar, her alanda Bursa ve Artvin’e destek vermeliyiz. Değer katmak için güçlerin birleşmesi gerekiyor. Bizler ARSİYAD'ı saygı kültürünün yapılanması olarak görüyoruz. ARSİYAD'ı sevgi ve hoşgörü kültürünün yapılanması olarak görüyoruz. Bu anlayışla insanlarımıza, doğduğumuz yerlere ve doyduğumuz yerlere değer katmak için, bütün dernek ve SİAD’larla işbirliği yaparak örnek olmayı amaçlıyoruz.”