Nilüfer Belediyesi, binlerce sanatseveri, müziğin yıldız isimleri ile Balat Atatürk Ormanı’nda buluşturuyor. “Dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel” sloganıyla düzenlenen Nilüfer Müzik Festivali bu yıl da dopdolu programıyla başladı. İsteyenlerin Balat Atatürk Ormanı’nda kamp kurarak katıldığı Nilüfer Müzik Festivali’nde bu yıl da her türden müzikal beğeniye hitap eden sanatçılar sahne alıyor. 11’i yabancı toplam 29 isim ve grubun yer aldığı Nilüfer Müzik Festivali, ilk günden yoğun ilgi gördü. 
 

AÇILIŞ GRİNKO’DAN

Festivalin açılışını yüzyılın en zarif piyanisti olarak adlandırılan Rus sanatçı Evgeny Grinko yaptı. İlk bestesini 16 yaşında iken üyesi olduğu bir punk grubu için yapan Evgeny Grinko, konserinde izleyenleri adeta büyüledi. Grinko ilk bölümde romantik ikinci bölümde de hareketli parçalara yer verdi. Hayranlarına şarkılarına eşlik ettikleri için Türkçe teşekkür eden Grinko, büyük alkış aldı. 
 

20 YILDIR ‘MOR’

Nilüfer Müzik Festivali’nin ilk gününde sevilen grup Mor ve Ötesi de festivalcilerin karşısına çıktı. 20 yıldır gönüllerdeki yerini koruyan Mor ve Ötesi, Nilüfer’de müzik tutkunlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Cambaz ve Bir Derdim Var gibi sevilen parçalarını seslendiren grup, performansıyla hayran bıraktı. 

HEY! DOUGLAS COŞTURDU

Her geçen dakika coşkunun arttığı festivalin ilk gecesinde finali, daha önce de Nilüfer Müzik Festivali’nde yer alan Hey! Douglas yaptı. 70'li yılların funk ve soul şarkılarını disco ritimleri ile birleştirip tekrar düzenleyen Hey! Douglas, izleyenlere farklı bir dünya sundu.