Özkan YILDIRIM

-Elektrikli çit sistemlerine her geçen yıl rağbetin artmakta olduğunu duyuyoruz. Elektrikli çit sistemleri ne işe yarıyor?

HER GEÇEN YIL TALEP ARTIYOR

- Elektrikli çit sistemleri, istenilen alana istenmeyen girişlerin engellenmesi, aynı zamanda istendiğinde içeriden de dışarıya çıkışların engellemesini amaçlıyor. Kurmuş olduğumuz tarlaların arazinin istenilen yerin çevresine kurmuş olduğumuz güvenlik sistemi sayesinde dışarıdan gelen hayvanlar bu elektrikli çitlerin ardına geçemiyor. Gelip girmek istediklerinde çit tellerine en az bir saniye zaman aralıklarıyla kısa süreli yüksek voltajlı elektrik darbelerine maruz kalan canlı, kısa hatırlanabilir ve güvenli bir uyarı almış olur. Böylelikle çiftlik hayvanlarının istenilen alanda kalması sağlandığı gibi yabancı canlıların da bu alanın dışında tutulması sağlanır. Çitleri enerjilendiren yüksek voltaj darbelerinin oluşturduğu psikolojik bariyer, çitlerin fiziksel olarak fazla dayanıklılık gerektirmeden hayvanların istenilen alanda tutulmasını sağlar. Anadolu’nun birçok noktasından Ege, Karadeniz, Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden, Van’dan Hakkari’den, Mardin’den uzak veya yakın bütün il ile ilçelerden ürünlerimizi internette ya da daha önce alıp beğenmiş olan eş, dost ve arkadaşlarında görüp talepte bulunuyorlar. Muğla ve Karadeniz’den arıcılar bu elektrikli çit sistemleri ihtiyaçlarını bizden karşılıyor. 20-25 yılı aşkın bir süredir bu işin içerisindeyiz her geçen zamanda teknolojimizi ilerletiyoruz. Gelişen teknolojimiz ile bütün yurt çapındaki insanlarımıza hizmet vermek en öncelikli anlayışımız olacak.

BTÜ’nün tescillenen kalitesi belgelendirildi BTÜ’nün tescillenen kalitesi belgelendirildi

- Furkan Bey, liseden sonra Gazi Üniversitesi’nde de 1 yıl bu işin inceliklerini öğrenme fırsatı buldunuz. Gelecek hedeflerinizde neler var elektrikli çit sistemleri özelinde?

TEKNOLOJİMİZİ GELİŞTİRMEK EN BİRİNCİ HEDEFİMİZ

-Teknolojimizi ilerletmek elbette en öncelikli hedefimiz olacak. Babam 20-25 yıldır bu iş içerisinde ben de onun yanındayım. Avrupa’da teknoloji anlamında bu sistemin asıl mucitlerine baktığınızda teknolojik anlamda çok daha ilerideler. Biz şu anda teknolojik bakımdan yeterli gelişmeyi sağlayamadık maalesef ülkemizde teknolojinin yavaş gelmesi ve yeterli teknolojik yatırımların zorluğu bu süreci yavaşlatıyor. Ama şimdi artık belli bir noktadan sonra bizi mecburiyete sürüklemeye başladı. Müşterilerimize verdiğimiz katkıyı daha da artırmak istiyoruz. İleride bazı geliştirmek istediğimiz aletler var. Cihazlarımızda hala daha geliştirme aşamasında olduğumuz modellerimiz var. Bunları bir an önce yüksek teknoloji ile tanıştırmak istiyoruz. En hızlı bir şekilde teknolojimizi yükselterek, halkımızla buluşturmak istiyoruz. Böyle olması durumunda pazar payımız kat kat artacak. Yurt dışı fuarlara da katılırsak taleplerin daha da artacağı kaçınılmaz olur. Bulgaristan’a 2-3 yıldır ciddi oranda cihaz gönderdik. İSTENİLDİĞİ ANDA HEMEN GÖNDERİYORUZ

Yurt dışı fuarlara katılma sayesinde halkımızı daha yüksek teknoloji ile buluşturmak fırsatımız doğacak. Bizim işimiz aciliyet gerektiriyor. İstenildiğinde hemen gönderebilmemiz çok önemli. Adamın akşam yan komşusunun tarlasına hayvan girmiştir ertesi gün bizi arıyor ‘acil bize malzemeleri gönderin’ diyor. Biz de stoklu çalıştığımız için istenildiğinde hemen gönderiyoruz. Bununla ilgili kargo anlaşmalarımız var. İnternetten www.elektriklicit.com.tr üzerinden bize ilettikleri siparişleri kendilerine gönderiyoruz. İnternette ayrıca bir kurma videomuz da var. Oradan da seyrederek yapabiliyorlar. Takıldıklarında bizi telefonla arayıp canlı olarak da bilgi alabiliyorlar. Elimizden geldiğince kendilerine kurulumla ilgili telefonla bilgilendirmeler yaparak sistemin kurulu bir hale gelmesini sağlamaya çalışıyoruz. GİRİŞLER -ÇIKIŞLAR KONTROL ALTINDA

2021 yılını gerçekten güzel bir şekilde kapattık. Satış rakamlarımız her yıl artıyor. Bazı bölgeler arıcılık ile ilgili dışarıdan herhangi bir hayvan içeriye girmesin diye bizim bu elektrikli çit sistemlerimizi talep ediyor. Van, Hakkari ve Mardin gibi bölgelerde de domuzların araziye girmesi engellensin istiyorlar. Bazı yerlerde de tavşanların bile girmesini istemeyenler oluyor. Tavşanlar, kiraz ağaçlarının gövdelerini yiyor. Böylelikle insanların onlarca yıl emek vermiş oldukları ağaçların korunmasını da sağlamış oluyoruz. Müşterilerden sadece arazilerinin çevresinin ne kadar olduğunu bildirmelerini istiyoruz. O uzunluğa göre malzemelerini gönderiyoruz. Arazi ne kadar büyük olursa olsun, biz istenildiği ölçülerde ürünlerimizi gönderiyoruz. Tabii elektrik olan yere elektrikli cihazı gönderiyoruz ama sıklıkla elektrik kesilen bölgelerde güneş enerji sistemini öneriyoruz. Özellikle elektrik olsa bile dağlık bölgelerde biz güneş paneli sistemi öneriyoruz. Sonuçta maliyet farkı da çok az olduğundan bu ürünlerimizi halkımıza insanlarımıza öneriyoruz. Elektrik kesilmelerine karşı bir sistem geliştirmiş oluyoruz.

GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİDE REVAÇTA

Elektrikli çit sistemleri satış portföyümüzün yüzde 95’ini oluşturuyor. Bunun yanı sıra güneş enerji sistemleri ve süt sağım makinaları tedarikini de gerçekleştiriyoruz. Son zamanlarda elektrik enerjisine yapılan zamlardan sonra güneş enerji sistemlerine olan teveccüh de gerçekten oldukça fazla arttı. Bu manada kurulan güneş enerji sistemleri eskiden maliyetini ancak 5-6 yılda karşılarken, son zamlardan sonra bu 1.5- 2 yıla kadar düştü. Bu da halkımıza daha cazip geliyor.

-Son olarak neler söylemek istersiniz, ne tür mesajlar vermek istersiniz?

FUARLARA KATILARAK KENDİMİZİ TANITMAK İSTİYORUZ

İlerleyen süreçte teknolojimizi geliştirdikten sonra çok daha geniş kapsamlı çalışmalar ortaya koyacağız hedefimiz bu. Bunu inşallah oğlumla birlikte gerçekleştireceğiz. Anadolu ve Trakya’da yaşayan bütün insanlara en iyi hizmeti verme çabasındayız.

Elektrikli çit sistemleri alanında büyük bir gelişme kaydederek ülke çapında güzel satış rakamlarına ulaşmış olan Elektrikli Çit Sistemleri Ltd Şirketi’nin kurucusu İbrahim Canımız ile oğlu Furkan Canımız’a bizler de gelecek hedeflerinde ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:
KÜÇÜKBALIKLI MAHALLESİ,
KARAKAVAK SOKAK   NO:24
www.elektriklicit.com.tr