Özkan YILDIRIM/ÖZEL RÖPORTAJ

Uzun yıllardır eksikliği hissedilen Eskikızılelma Mahallesi Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Bursa’mızın değerli iş insanı, sporun ve sporcunun dostu Hüseyin Aydoğan önderliğinde 18 Ekim 2021 tarihinde kuruldu. Dernek kurulmasıyla birlikte hızlı bir şekilde yönetim kurulunun toplanması ve görev dağılımı neticesinde faaliyetlerine başladı. Hollywhite Cafe’de gerçekleşen ilk yönetim kurulu toplantısında önemli kararlar alan Eskikızılelma Mahallesi Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği bu çalışmalarıyla diğer bütün sosyal yardımlaşma derneklerine ve STK’lara da örnek bir oluşum olduğunu daha ilk aşamada göstermiş oldu.

Bu bağlamda ilk Yönetim Kurulu toplantısında bizleri konuk eden değerli yönetim kurulu başkanı 32 yıldır gayrimenkul danışmanlığı çalışmalarıyla bütün Bursa ve çevresine kendini olumlu yönde tanıtmış olan Hüseyin Aydoğan'a ve diğer bütün yönetim kurulu üyelerine bizler de teşekkür etmek isteriz. Bu anlamda Sayın başkandan Eskikızılelma Mahallesi Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği'nin kuruluş aşaması, kuruluşu ve bundan sonraki hedefleri ile ilgili bilgi almak için mikrofonumuzu kendisine uzattık.

ESKİKIZILELMA İÇİN NE YAPSAK AZ

Öncelikle bizlere, derneğimize böylesine güzel bir fırsat tanımış olduğunuz için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Mustafakemalpaşa ilçemize bağlı olan Eskikızılelma Mahallemiz 300 haneye yakın büyüklükte olup Mustafakemalpaşa ilçemizin en büyük birkaç Mahallesinden biridir. Ayrıca Bursa’mızda da 500'ün üzerinde ailemiz bulunmaktadır. Eskikızılelma mahallemiz geleneklerine, göreneklerine, milli ve manevi değerlerine bağlı olan bir yerleşimdir, bunu öncelikle önemle belirtmek isterim. Osmanlı döneminde olsun Cumhuriyet döneminde olsun yaşamış olduğumuz bütün savaşlarda Rus harbinden Kore Savaşı'na kadar birçok savaşta şehidimizin olduğunu sizlerle paylaşmak isterim. Derneğimizi bir yılı aşkın bir süredir,  kurma çabasındaydık ve bunun neticesinde geçtiğimiz ay Ekim'in 18. günü derneğimizin oluşumunu gerçekleştirdik.

YÖNETİM KURULUMUZDA GÖREV

PAYLAŞIMINI DA GERÇEKLEŞTİRDİK

Hızlı bir tempo ile çalışmaya başladık, hızlı bir şekilde yönetim kurulumuzu oluşturarak görev dağılımını tamamladık. İşte sizlerin de görmüş olduğunuz gibi yönetim kurulu olarak bugün toplandık ve önemli kararlara imza atacağız inşallah. Bu derneğin eksikliği gerçekten çok uzun yıllardır köyken ve de mahalleye dönüştükten sonrada oldukça fazla hissedildi.  Bu eksikliği gidermiş olmanın da ayrıca gururunu yönetim kurulu olarak yaşamaktayız. Derneğimiz sosyal anlamda aktiviteler gerçekleştirerek yardımlaşma ruhunu mahalle içerisinde hemşerilerimiz arasında sağlamayı en birinci vazife olarak kabul etmektedir. Bunun yanı sıra karşılaşacağımız sıkıntılarda hemşerilerimize mahallemize en iyi hizmeti sunma çabasında olacağız. Bunun yanı sıra köyümüzle ilgili belgesel çekimleri ile de ilgili bazı çalışmalar yapma fikrimiz bulunmakta. Ayrıca dernek olarak uyuşturucu ile mücadelede gençlerimizi bu durumdan uzak tutmakla ilgili değişik çalışmalar yapacağımızı da sizi aramızda görmüşken değerli basın mensubu arkadaşlarımla paylaşmak isterim. Gençlerimizi uyuşturucu ile ilgili yönlendirme, bilgilendirme çalışmaları yapacağız. Ayrıca sokak hayvanlarını koruma ve besleme programını da oluşturacağız. Bu konularla ilgili çalışma birimleri kuracağız, bunun kararını aldık. Ayrıca Gençlik Kolları, Kadın Kollarımızı da oluşturmuş durumda ve görevlendirmeleri tamamlamış durumdayız. Bunun haricinde birkaç ay önce değerli basınımızın da yakından takip etmiş olduğu Okulumuzun kapatılmasıyla da ilgili girişimlerde şimdiden bulunduk, bu ve buna benzer sorunların mahallemizde tekrar yaşanmaması için yönetim kurulu olarak azami gayreti göstereceğimizi de şimdiden belirtmek istiyorum.

****Geçtiğimiz ayın 18.inde kurulmuş olmasına rağmen gerçekten yönetim kurulunun üstün gayreti ile birçok konuda karar almış, çalışma grupları, birimleri oluşturmuş olduğunuzu görmekteyim. Peki sayın başkanım bizlere yönetim kurulunuzun değerli üyelerini tanıtır mısınız?

HER ŞEY ESKİKIZILELMA İÇİN, İNSANIMIZ İÇİN..!!

 ----Bursa Mustafakemalpaşa Eskikızılelma Mahallesi Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma  ve Kültür Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydoğan, Derneğimizin Genel Sekreteri Tuğba Işık ,  Bursa merkez mahallelerden sorumlu başkan yardımcımız Yusuf Başkurt, Mahallemizden sorumlu Başkan yardımcımız Halil İbrahim Akbulut, Spordan ve Gençlik Kollarından  sorumlu Başkan yardımcımız Sedat Aydın , Sayman ve Kadın Kollarından sorumlu Burcu Aktay, Gençlik Kolları Başkanı Yunus Bozkurt, Ferit Özdemir Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ferit Özdemir, Mustafakemalpaşa ilçemizden sorumlu başkan yardımcımız Orhan Borazan.

ÇALIŞMA GRUPLARIMIZI OLUŞTURDUK

Yönetim kurulu olarak söylemiş olduğunuz üzere 18 Ekim itibarıyla aktif bir şekilde çalışmalarımıza başladık, ilk olarak yönetim kurulunda görev dağılımını gerçekleştirdikten sonra biraz önce bahsetmiş olduğumuz gibi uyuşturucuyla mücadele ve sokak hayvanları bakımı ve beslenmesi ile ilgili iki grup oluşturduk. Bundan sonraki ileriki dönemlerde yine birçok konuda eksikliğini görmüş olduğumuz hususlarda çalışma grupları kuracağız. Mahalle insanımızın hemşerilerimizin daha güzel yaşam koşullarında yaşaması için her türlü sosyal çalışmaya yardımlaşma projelerine imza atarak Bursa'da bu konuda STK’lar arasında aktif bir çalışma ortaya koymak, Derneğimizin en öncelikli hedeflerindendir. Bu manada sizlerden değerli basınımızdan, basın mensubu arkadaşlarımızdan destek bekliyoruz. Diyerek konuşmasını tamamladı.

Bütün STK’lara, derneklere örnek bir yapılanma

Birkaç hafta önce kurulmuş olmasına rağmen hızlı bir şekilde yönetim kurulunu oluşturan çalışma grupları kurarak sıkıntılara sorunlara çare olmaya başlayan Mustafakemalpaşa ilçemizin Eskikızılelma Mahallesi Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Sayın Hüseyin Aydoğan’a ve değerli yönetim kurulu üyelerine bizlerde çalışmalarında ve hedeflerinde başarılar diliyoruz.

 

 

 

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret