Özkan YILDIRM/ÖZEL HABER

Osmanlı'nın 1800’lü yıllarda bölgenin güvenliği için kurduğu Mustafakemalpaşa Eskikızılelma Mahallesi’nin köy hayrı ve yaz şenliği müthiş bir katılım ve coşku ile başladığı gibi tamamlandı. Mustafakemalpaşa Eskikızılelma Mahallesi Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Aydoğan ve Eskikızılelma Mahallesi Muhtarı Bilgin Ulu organizatörlüğünde bakan, milletvekili ve başkanların katılımıyla gerçekleşen köy hayrı ve yaz şenliğinde herkesin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Mustafakemalpaşa ve Bursa başta olmak üzere uzaklardan gelen binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen şenlik bu anlamda diğer bütün hayır ve şenliklerine de örnek teşkil edecek seviyedeydi.

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

KÖYE BAĞLILIKLARINI GÖSTERDİLER

Eskikızılelma Köyü Hayrı Mevlit-i Şerif'in okunmasının ardından bando takımı gösterisi ve kortej geçişi ile program devam etti. Sonrasında gençlerin ve çocukların anne babalarının doğup büyümüş olduğu köye bağlılıklarını daha üst düzeyde yaşamaları ve hissetmeleri açısından önem arz eden yarışmalara geçildi. Sonrasında Ulubatlı Hasan halk oyunları gösterileri ve yöresel sanatçıların da iştirakleri ile ilerleyen saatlerde köy hayrı ve yaz şenlikleri tamamlandı.

COŞKU VE HEYECAN HİÇ EKSİK OLMADI

Müthiş katılımlı köy hayrını ve yaz şenliğinin hayata geçmesinde büyük payı olan Mustafakemalpaşa Eskikızılelma Mahallesi Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Aydoğan’dan günün önemine binaen düşüncelerini almak istedik.

SPONSORLARIMIZ BİZİ YALNIZ BIRAKMADI

“Çok kısa zaman önce kurulmuş olmamıza rağmen Eskikızılelma Mahallesi Derneği olarak böylesine güzel bir köy hayrını ve yaz şenliğini düzenlemiş olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bu mutlu günümüzde başta değerli Eskikızılelmalılar olmak üzere köyümüze kadar gelen bütün hemşerilerimize teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bu hayrın ve köy şenliğinin düzenlenmesinde bize sponsor olarak destek sağlayan değerli iş insanlarımıza, esnafımıza, değerli belediye başkanımıza, değerli vekillerimize, değerli kamu görevlilerimize ve binlerce insanımıza bizleri onurlandırdıkları için teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki senelerde Eskikızılelma Mahallesi Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği olarak çok daha güzel köy hayırlarını, yaz şenliklerini düzenlemek dileği ile tekrardan buluşmak üzere. Tabi bugün gerçekleştirmiş olduğumuz ve sizlerin de iştirak etmiş olduğu köy hayrımız öğlen saatlerinde başlayarak gece saatlerine kadar devam etti. İnsanlarımızın, hemşerilerimizin, çocuklarımızın, gençlerimizin mutlu olabilmeleri için elimizden geldiğince program içerisine güzel sürprizler, yarışmalar, gösteriler, konserler ekleyerek daha renkli cazibesi yüksek bir hayır şenlik olmasını planladık ve görmüş olduğumuz ilgiden de anlaşılacağı gibi başarılı olduğumuzu hissettik.

KATILIMLAR ONURLANDIRDI

Katılımları ile bizleri onurlandıran İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanımız Mehmet Kanar, AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Engin Kökçınar, Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Leblebici, Mustafakemalpaşa AK Parti İlçe Başkanı Murat Hallaçoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Beygirci, İyi Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Teyfik Demir, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili ve BESAŞ Genel Koordinatörü Adem Çelik, Mustafakemalpaşa Deva Partisi İlçe Başkanı Özlem Bayraktar, AK Parti Mustafakemalpaşa Kadın Kolları Başkanı Güler Akgöz, Bursa İl Müftülüğü Baş Vaizi Mehmet Kutluay, Mustafakemalpaşa Hastane Müdürü Erdinç Özdemir, Mustafakemalpaşa İlçe Jandarma Komutanı Emre Kavak, Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Hasan Kahraman ve Ulubatlı Hasan ekibine ve Hocası Günay Sağır, Bursa Mustafakemalpaşalılar Dernek Başkanı Mustafa Gümüş, Şehriban Dernek Başkanı Bilal Aydemir, Çaltılıbük Dernek Başkanı Fikri Çakır, Kardeş Derneğimiz Doğanalan Dernek Başkanı Salih Sarıkaya, Kardeş Derneğimiz Yenikızılelma Dernek Başkanı Basri Sevim, Dünya Gönüllüler Derneği Başkanı İbrahim Bozdağ, Kocakoru Dernek Başkanı Deniz Avcı, Kapaklıoluk Dernek Başkanı Murat Dönmez, Bursa Ertuğrulgazi Osmangazi Yörük Türkmen Derneği Başkanı Baki Koçlu, Bursa Ertuğrulgazi Osmangazi Türkmen Derneği önceki dönem Başkanı Bayram Gülşen, Devecikonağı eski Dernek Başkanı Şaban Aydın, Çiviliçam Dernek Başkanı Ferzan Aydemir, Eskibalçık Dernek Başkanı Fikret Küçükoğlu, Sincansarnıç Dernek Başkanı Ramazan Elagöz, Dorak Dernek Başkanı Ünal Suna, Körekem Dernek Başkanı İsmail Cimcimoğlu, Alpagut Dernek Başkan Yardımcısı Mehmet Altıntaş, Karacabey Subaşı Köyü Dernek Başkanı Erkan Bilor’un köy şenliğimize katılımlarından dolayı onur duyduk.

TEKRAR GÖRÜŞMEK DİLEĞİ İLE

Ayrıca Mustafakemalpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yenice Köyü Muhtarı İlhan Öktem, Sincansarnıç Muhtarı Menderes Özen, Kestelek Muhtarı Kemal Doğru, Şehrimen Muhtarı Erol Burhan, Doğanalan Muhtarı Mesut Akyıldız, Akçapınar Muhtarı Ahmet Seymen, Kazanpınar Muhtarı Cemal Doğan, Ağaçlı Muhtarı İsmail Özdemir, Körekem Muhtarı Cafer İkizoğlu, Taşpınar Muhtarı Hasan Uludağ, Aralık Muhtarı Taner Adak ‘a da bizleri şenliğimizde yalnız bırakmadıkları için ayrıca teşekkür ediyorum. Son olarak Eskikızılelma Köyümüzün hanımefendilerine, beyefendilerine, gelen bütün misafirlerimize, büyük destek veren gençlerimize, iştirak eden herkese teşekkür etmek istiyorum. İnşallah gelecek yıllarda çok daha güzel köy hayırların da şenliklerinde buluşmak üzere herkese selamlarımı, sevgilerimi göndermek istiyorum, esenlikler diliyorum.

ÇITAYI YÜKSELTTİLER

Şimdiye dek birçok köy hayrına, şenliğine giden ve birçok köy hayrını ve şenliğini yakından takip etmiş biri olarak, gerçekten Eskikızılelma Derneğimizin ve Başkanımız Hüseyin Aydoğan önderliğinde gerçekleşmiş olan bu hayırda emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Köy hayrı ve yaz şenliği anlamında çıtayı bayağı bir yükseltmiş olan başta başkanımız Hüseyin Aydoğan'a ve Eskikızılelma Köyü Muhtarı Bilgin Ulu’ya, değerli gönüldaşlara, sponsorlara da ayrıca bizlerde teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz.