Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Millet Mahallesi’nde yapımı tamamlanan kreş binasında incelemelerde bulundu. Bin 181 metrekarelik kulanım alanına sahip kreş, 2 katlı olarak hizmet verecek. Okul öncesi eğitime büyük katkı sağlayacak binanın içerisinde 6 oyun ve etkinlik odası, uyku odası, emzirme odası, emekleme odası, alt açma odası, yemekhane, sağlık odası ve çok amaçlı salon yer alacak.

İHTİYACA UYGUN PROJELER

Yıldırımı geleceğe taşıyacak güçlü adımları Yıldırımlılarla birlikte attıklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Görev süremiz içerisinde gerek sosyal, gerek kültürel, gerek ekonomik, gerekse çevre ile ilgili birçok somut projeyi ilçemize kazandırdık. Çocuklarımızın kültürümüz, değerlerimizi özümsemiş bireyler olarak yetişmesi için birçok çalışma yaptık. Engellilerimiz, yaşlılarımız, kadınlarımız için bir dayanışma ruhu içerisinde insanlarımıza dokunacak projelerle Yıldırım ilçemizde bir arada yaşama kültürümüzü, dayanışma ruhumuzu güçlü tutacak somut çalışmalar gerçekleştirdik. Diğer taraftan ise şehrimizi mekânsal olarak geleceğe hazırlayacak gerek kentsel dönüşüm, gerek tematik parklarla, gerekse sportif faaliyetlerle Yıldırıma olan güveni arttıracak somut projeler ortaya koyduk. Sular Vadisi projemiz Yıldırım ilçemizin en önemli değerlerinden bir tanesi. Kentsel dönüşümde ise en doğru projeyi Mevlana Mahallemizde 815 konut, 12 bin metrekare ticari alan, meyve parkıyla, tematik parklar yaparak tamamladık. Mevlana Mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın yine kendi mahallesinde yaşamalarını sağlayacak bir model ile doğru bir kentsel dönüşüm projesi ortaya koyduk. Mahalle konakları, aile sağlık merkezleri ve asfalt tesislerinden birçok spor sahalarına varıncaya kadar Yıldırımda hangi mahallemizde hangi ihtiyaç varsa o ihtiyaca göre mahalleyi geleceğe taşıyacak çalışmaları hayata geçirdik” diye konuştu.

EĞİTİME BÜYÜK ÖNEM

Yıldırımın rekabet gücünü, potansiyelini ortaya koyacak projeleri hayata geçirirken eğitime önem verdiklerini ve görev süresi boyunca 2 okul yaptıklarını hatırlatan Başkan Edebali, “Akçağlayan da bir İmam Hatip Lisesi yaptık. Diğer okulumuzu da Milli Eğitim’e tahsis ettik. Birçok mahallemize de okul öncesi eğitim alanları kazandıracağımıza dair sözler vermiştik. Bu kapsamda 75. Yıl Mahallemizde, Mimarsinan Mahallemizde ve bugün de Millet Mahallemizde modern, özel bir okul standartlarından daha yüksek bir eğitim kurumunu Yıldırımımıza kazandırdık. Yarınlarımızın geleceği olan çocuklarımıza okul öncesi eğitimi daha sağlıklı, daha güzel fiziki mekanlarda vermek adına Millet Mahallemizde yapımını tamamladığımız eğitim yuvasını kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah Millet Mahallemize de bu okul öncesi eğitim hizmetimiz büyük değer sağlar. Çocuklarımız evlerine yürüme mesafesinde olan bu güzel eğitim yuvasından istifade ederler. Tüm bu çalışmalarla birlikte Yıldırım yarınlara daha güvenle bakıyor ve her geçen gün Yıldırıma ola güven daha çok artıyor” ifadelerini kullandı.