Eyüp Belediyesi Ramazan´da çocukları unutmayarak, onlar için çok özel bir etkinliğe imza attı. Her gün öğle namazı sonrası Eyüp Sultan Meydanı´nda, Anadolu´da çocuklara orucu sevdirmek amacıyla yarım gün tutturulan Tekne Orucu Eyüp´te uygulanarak çocuklara hurma ile oruç açtırılıp yemek ikramı yapıldı. İlk gün 50 çocuk ile başlayan etkinlik vatandaşlardan gelen talep üzerine 500 kişiye ulaştı.
Çocukların çok sevdiği Hacivat - Karagöz, Keloğlan, Rafadan Tayfa ve Canım Kardeşim karakterlerinin kuklaları ve canlandırmalar ile pedagog eşliğinde çocuk sohbetleri ve öğlen ezanı ile çocuk iftarı, her gün 12.30-13.30 saatleri arası Eyüp Sultan Meydanı´nda gerçekleştiriliyor. Ayrıca çocuklara Eyüp Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler ve oyuncaklar da dağıtılıyor. Minik yüreklerin dualar ederek, Ramazan´ın maneviyatını ve orucun faziletini öğrendiği bu özel etkinlikte çocukları yalnız bırakmayan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, iftar sonrasında çocuklarla birlikte tüm dünyada zulüm ve baskı altında olan Müslümanların huzur bulabilmesi dilekleriyle gökyüzüne balon uçurdu.
İftarda çocuklarla birlikte neşeli dakikalar geçiren Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Biz Ramazan ayını sadece bir eğlence ayı olarak düşünmüyoruz. Aslında Ramazan ayı bir eğlence ayı değildir. Ramazan değişim ayıdır, kendini geliştirme ayıdır. Bundan tabi toplumun her kesiminin, kadının, erkeğin ve tabi ki çocuklarında nasibini alması gerekiyor. Bu çocuklarımız için neler yapabiliriz dediğimizde hem çocuklarımızın bu aydan feyizlenmesi hem de geleneğimizin yaşatılması anlamında neler yapabilirizi düşündüğümüzde teknoloji aklımıza geldi. Oruç tutma yükümlülüğü olmayan çocuklarımızın Ramazan´a alıştırılması, sevdirilmesi anlamında bir gelenektir. O geleneğimizi ihya edelim istedik. Gördüğünüz gibi çocuklar öğlen saatine kadar oruç tutuyorlar ve ondan sonra oruçlarını açıyorlar. Oruç öncesinde yine geleneklerimizde var olan Karagöz-Hacivat, Keloğlan masallarımız ile ufak bilgilendirmeler yapılıyor. Dolayısıyla hem çocuklar açısından hem aileler için hoş bir etkinlik olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.