Kanser çağımızın ürkütücü hastalıklarından biri. Mide kanseri ise tuzlu besinlerle yakından alakalı. Çünkü salamura gıdalar çok sağlıksız. Peki hangi besinler mide kanserine neden oluyor? İşte yanıtı...

Görenin ağzı sulanıyor! Mide kanserinin en büyük nedeni bu besin

SALAMURA SEBZELERİN BİLİNMEYEN TEHLİKESİ

Bilim insanları, tuzla korunan gıdalardan kaynaklanan artan mide kanseri riskinin, muhafaza edilme sürecinde gıdaları besleyen aşırı miktarda tuz içermelerinden kaynaklandığını düşünüyor.

Özellikle Kore ve Çin'de bir gelenek olarak hazırlanan salamura sebzelerin mide kanseri ile doğrudan bağlantılı olduğunu gösteren kanıtlar bulunmakta.

Aynı şekilde Anadolu'da da sıkça uygulanan salamura yöntemi yaz aylarından kış mevsimine hazırlık yapmada kullanılıyor.

BUÜ’lü “Pullexo” en iyiler arasında BUÜ’lü “Pullexo” en iyiler arasında

Geleneksel bir yöntem olmasına karşın yüksek oranda tuz içerdiğinden mide kanseri riskini önemli ölçüde arttırıyor.

Yetişkinler için günlük tuz alım miktarı 6 gramı geçmemelidir.

Bu oran ise yaklaşık 1 çay kaşığına denk gelirken 2,4 gram sodyum alımı demektir.

Marketlerden alınan hazır gıdaların etiketinde ise ne kadar tuz içerdikleri yazmaktadır.

Mide kanserinden korunmak için tükettiğiniz gıdaların tuz miktarına özen göstermeli ve mümkün olduğunca düşük tuzlu olanları tercih etmeniz gerekmektedir.