Semih ŞAHİN

Memur-Sen Ramazan ayı içerisinde önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmek için kolları sıvadı. Memur-Sen ailesi olarak her yıl geleneksel hale getirilen iftar yemekleri bu yıl iptal edildi. Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, geleneksel hale getirilen iftar yemeklerinin iptaline ilişkin açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada Memur-Sen ailesi olarak Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu bilinciyle hareket ettiklerini dile getiren Numan Şeker, iftar organizasyonlarına ayrılan bütçenin bu yıl Arakan’da inşa edilen Mehmet Akif İnan Yetimhanesine gönderileceğini açıkladı.

İsraf ve şatafat nişanesi olmaması adına…

Numan Şeker, alınan bu kararın Memur-Sen genel merkezi tarafından alındığını dile getirdi. Memur-Sen’e bağlı sendikaları da kapsayan karar hakkında bilgilendirme yapan Şeker, “Rahmet ve mağfiret ayına girdiğimiz 2017 Ramazan-ı Şerifinde de 22 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen Yönetim Kurulu ve 25 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen Memur-Sen Başkanlar Kurulumuzda da müzakere edilerek oy birliğiyle karar alındı. Alınan kararda, Memur-Sen Genel Merkezi ve bağlı sendikalarımızla iftar programlarının israf ve şatafat nişanesi olmaması adına yüksek maliyetli ve kamuoyuna lanse edilen iftar programları yapılmaması bunun yerine, iftar programları için ayrılan bütçenin Konfederasyonumuzca Arakan’da inşa ettirilen Mehmet Akif İnan Yetimhanesine aktarılmasına karar verilmiştir” dedi.

HİÇBİR FEDAKÂRLIKTAN KAÇINMADIK

Memur-Sen olarak sosyal sorumluluk projelerinde her zaman taşın altına elini koyduklarını ifade eden Numan Şeker şunları söyledi; “Toplumsal mutabakatların hassasiyetle takip edildiği günlerin akabinde kamu çalışanlarının vermiş olduğu yetkiyle onların haklarının korunması ve kazanımlarının arttırılması için Ağustos’ta yapılacak 4. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde hükümetle masaya oturup 5 milyon kamu çalışanı ve emeklisinin haklarını koruma adına masadan kazançlı, çalışanların alın terlerinin karşılığını alıncaya kadar pazarlığa devam edeceğiz. Bir taraftan da milletimizin ihtiyaç sahiplerine el uzatmayı da ihmal etmeyeceğiz. Bu bağlamda Memur-Sen Konfederasyonumuz ve 11 yetkili güzide sendikamızla birlikte bugüne kadar imkânlarımız ölçüsünde mağdurların, yoksulların, mazlumların, garip gurebanın yanında yer aldık. Böylece imkânlarımızı büyük bir memnuniyetle ihtiyaç sahipleriyle paylaşarak tarihi ve insani sorumluluğumuzun gereğini yapmaya çalıştık. Bu ihtiyaç hali Arakan’dan Somali’ye, Pakistan’dan Filistin’e, Suriye’den Irak’a, Mısır’dan Filipinler’e kadar dünyanın neresinde olursa olsun Memur-Sen olarak mağdurların, mazlumların ellerinden tutmaya çalıştık. Ülkemizde de 81 ilimizde bir ihtiyaç durumunda da büyük Memur-Sen olarak hiçbir fedakârlıktan kaçınmadık.”