Gazeteciliği sağdan, soldan, sizden, bizden diye bölenler, bunlar yetmemiş gibi paydaya çalışan çalışmayan gibi ucube eklediler. Gazeteciler bence vicdanlı ve vicdansız diye ikiye ayrılır.

Vicdanlı gazeteciler farklı bakış açısında olsalar da kendi aralarında bölünmezler ama vicdansızlar amip gibi çoğalarak sadece mesleği değil, çevreyi de kirletirler.  

Bursa’nın emanetini almaya talip olan Alinur Aktaş ve Mustafa Bozbey günün anlamına uygun olarak aynı gün ve yakın saatlerde gazetecilerle sohbet toplantısı düzenlediler. Kundakçı ile kim nereye gidecek programında mutabık kalamayınca çöp çektik ve ona Merinos AKKM, bana Mahfel çıktı.

Mustafa Bozbey, konuya gazeteciliğin kendisine göre tanımını yaparak girdi. Gazeteci olmanın asgari koşulunun Basın Yasası’nın tanımladığı şartları taşımak olduğuna vurgu yaparak, sosyal medyada yapılan atarların giderlerin sahiplerini gazeteci olarak görmediğinin altını çizdi.

Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı

Gazetecinin yapılanları anlatma ve övme değil, yapılmayanları sorgulama ve yanlışları eleştirme gibi bir sorumluluğu olduğunu, kendisine yapılan eleştirileri her zaman dikkate aldığını ifade eden Bozbey, yanlış haberlerin sahiplerini arayarak sadece yazmadan önce konunun aslını astarını bir de bana sorsaydın dediğini söyledi.

Basın eleştirilerinin dikkatle takip edilmesi gerektiğini söyleyen Bozbey, doğru eleştirinin yöneticilerin kendilerini sorgulamasına, projelerin, programların düzeltilmesine büyük katkısı olduğunu anlattı.

1 Nisan’dan sonra Bursa basınının özgür eleştiri ve gerçeklerin yansıtılmasında örnek olacak diyen Bozbey, bugün söz sırası sizde sizleri dinlemek istiyorum diyerek gazetecilere söz verdi.

Sektörün sıkıntıları, özgür olmamak, meslek sorunları, işten çıkarmalar ve kariyer korkuları, çalışmayan gazetecilerin talepleri konusunda çeşitli görüşleri dinledik ama ortak payda biri gelsin düzeltsin olunca zamanında örgütlenmek için çıkılan yola taş koyanlar saygı(!) ile anıldı.

Seçimlerde ne olacak sorusu elbette olmazsa olmazdı.

Adaylık sürecinin neden uzadığı konusunda sorulan soruya ‘Biliyorsunuz ben matematiği çok severim. Doğru hesap yapmak içinde bir zaman gerekirdi. Ben pazarlık değil hesap yaparak yola çıktım. Bursa’nın adayı olarak kazanacağımı düşünmesem girmezdim’ diyerek noktayı koydu.