Zeytinyağlı incir dolması MasterChef'in üçlü düellosunda eleyici yemeklerden biri oldu. MasterChef'i izleyenler için incir dolması tarifini derledik. İncir dolması zeytinyağlı sarmadaki gibi iç harçla yapılıyor. Buradaki fark asma yaprağı yerine incir kullanmak. İşte zeytinyağlı incir dolması tarifi ve malzemeleri...

ZEYTİNYAĞLI İNCİR DOLMASI İÇİN MALZEMELER

500 g kuru incir

İç harç için:

1 su bardağından bir parmak eksik pirinç

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

Bir tutam tarçın

Yenibahar

Karabiber

Tuz

Limon

Kuru İncir Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır? (Videolu) - Yemek.com

ZEYTİNYAĞLI İNCİR DOLMASI TARİFİ

Önce incirleri haşlayın. Kaynamış suyun içine incirleri atın, çok yumuşamadan çıkarıp soğumaları için bekletin.

İncirler soğurken incir dolmasının iç harcını hazırlayın. Bir tencerede küp doğranmış soğanları zeytinyağı ile kavurun. Pirinç, dolmalık fıstık ve diğer tüm baharatları ilave edin, suyunu da ekleyip pişirin.

Bursa Kebabı dünyanın zirvesinde! Bursa Kebabı dünyanın zirvesinde!

Pirinçler suyunu çekince ocaktan alıp bir süre dinlendirin.

İncirlerin alt tarafından çok hafif bir kesik atın ve pirinçleri içine doldurun.

Hazırladığınız incir dolmalarını servis edebilirsiniz. Üzerine limon sıkabilirsiniz. Afiyet olsun...