Gaziantep´te 3 buçuk yıl önce evinde çıkan yangında ağır yaralanan Fatma Şakzucu´nun yüzü ve vücudunun büyük bölümü yandı. Vücudunun bazı bölgelerinde birinci derece yanıklar oluşan Şakzucu 6 ay yoğun bakımda kaldı. 3 kız çocuğu bulunan Fatma Şakzucu, yoğun bakımda sürekli çocuklarını düşünerek hayata tutundu.


Çıkan yangında vücudunun yandığını hissettiğini söyleyen Şakzucu, büyük acı çektiğini anlattı. Şakzucu, “Bir talihsiz olaydan dolayı evimiz yandı. Ben içinde kaldım,yangının ortasında mahsur kaldım, dışarıya çıkamadım. Sadece bana oldu. Benden başka kimse zarar görmedi. Ben de alevlerle birlikte vücudumun yandığını hissediyordum. Çok açı çektim. Nasıl kurtuldum, dışarı çıkarıldım bilmiyorum” dedi.

 

"ÇOK AĞIR BİR SÜREÇ GEÇİRDİM"


Tedavi sürecini de anlatan Şakzucu, 6 ay yoğun bakımda kaldığını ve 1 ay da serviste yatarak tedavi gördüğünü kaydetti. Gaziantep´ten sevk edildiği Adana Balcalı´da tedavisinin yapıldığını belirten Şakzucu, çok ağır bir tedavi süreci geçirdiğini kaydetti. Yoğun bakımda hep kızlarını düşündüğünü anlatan Şakzucu, “Gaziantep´te yaramı temizlediler, ardından Adana Balcalı´ya sevk ettiler. Burada yoğun bakımda çok ağır bir süreç geçirdim. Yanıktan dolayı çok ağır bir tedavi süreci geçirdim. Öyle hızlı iyileşen bir süreç değil. Yoğun bakımda kaldığım sürede hep kızlarımı düşündüm. Onların da yanıp yanmadığını düşündük. Olayın etkisiyle devamlı onlara sayıkladım. Onun için direncimi yitirmedim onları düşünerek hayata tutundum” diye konuştu.

“KAFAM ÖNE EĞİK, GÖZLERİM YERDEYDİ”


Tedavi sürecinde iyileşmeye başladığını belirten Şakzucu, yanık ve yaraların kapanmaması nedeniyle yüzünün eski güzelliğini kaybettiğini söyledi. Görenlerin kendisinden korktuğunu ve bu nedenle insan içine çıkamadığını belirten Şakzucu, “Yaşadığı sürece ilişkin bilgi veren Fatma Şakzucu, Yüzüm ve vücudumun büyük bir bölümü yandı. Yandıktan sonra ilk zamanlarda çok içime kapanıktım. Bir şeyler yiyip içemezdim. Yürüyemezdim. Yoğun bakımdan yeni çıktımda yaralarım daha yeniydi. Dışarı çıkmaya çekinirdim. İnsanlardan kaçardım. Çocukların bana bakış açısı farklıydı. Çocuklar benden korkarlardı. Yaşı büyük insanlar da benden ürkerdi. İnsanlardan utanırdım. Yangın kazasını yaşadığım ilk zamanlarda çok kötüydüm” ifadelerini kullandı.

“ÖZGÜVENİMİ KAZANDIM”


Yaraları daha da kapanan Şakzucu, maske kullanarak yaralarını örttü. Maskeyle dolaşan Şakzucu, psikolojik destek için gittiği Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezi´nde hayatının dönüm noktasını yaşadı. Burada bir taraftan psikolojik destek alan Şakzucu, diğer taraftan da ücretsiz kurslara katılarak, kendisini rehabilite etti. El yeteneklerini de geliştiren Şakzucu yeniden hayata bağlandı. Şakzucu, “Talihsiz kazanın ardından Şehitkamil Belediyesi Pir Sultan Aile Merkezi´ne geldim. Aile Merkezi Aile Danışmanlığı´ndan psikolojik destek aldım. Kendime olan özgüvenimi kazandım. Çocuklarım da psikolojik destek aldı. Benim durumumda olan kişiler bu tür sosyal tesisleri kullansın. Kendilerini eve kapatmasınlar. Burada eğitim görüyorum, kendimi geliştiriyorum. ‘Yaşın büyük, annesin´ diye hiçbir şey yapamazsın şeklinde bir kanun yok. Her şeyi çabalayarak elde edebilirsiniz. Yeter ki kişi kendini bırakmasın. Buradaki hocalarım, arkadaşlarım bana çok sıcak davranıyor. Hocalarım ve arkadaşlarım sevecenler, benden ürkmüyorlar. Moral çok önemli. Çocuklarının sana davranışı çok önemli. Kendini eğitimli bir anne olarak görürsen daha farklı oluyor. Çocuklarım annem eğitimli diyor. Cahil demiyor. Her şeyi bilmek çok güzel. Bizim için böyle güzel sosyal tesisler açtığı için Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu´na çok teşekkür ediyorum” dedi

 

YENİ HEDEFİ EHLİYET ALMAK


Artık kendisinin dışarıdaki farklı gözlere rağmen sosyalleştiğini kaydeden Şakzucu, yeni hedefinin ise ehliyet almak olduğunu ifade etti. Şakzucu, “Kendimi içeri kapatmak yerine sosyalleşmeye veriyorum, kendimi eğitiyorum. Artık bir hedefim daha var o da ehliyet almak. Bunu da başaracağıma inanıyorum” diye konuştu.

 

“SOSYAL GELİŞİM AMACIYLA GELDİ” 


Şakzucu´ya gerekli desteği veren Pir Sultan Aile Merkezi idareci ve mefruşat öğretmeni Ayşen Dürgeci, Şakzucu´nun sosyal gelişim amacıyla geldiği merkezde yeniden hayata bağlandığını söyledi. Dürgeci, “Fatma Şakzucu ile yaklaşık dört yıldır tanışıyoruz. Sosyal ve gelişme maksatlı, ‘ne var burada neler öğretiliyor´ diye geldi. Ondan sonra açık öğretim derslerine katıldı. Bilgisayar kursuna katıldı. El beceri kurslarımıza katıldı. Çok seviyoruz aile danışmanımızla sürekli bir arada kendi ellerimizden geldiği sürece yardımcı olmaya çalışıyoruz.3 yıl önce bura geldiğinden şimdi çok daha iyi durumda zaten hayatı seven çok neşe dolu bir insan inşallah bizim de etkimiz olmuştur, faydamız olmuştur” ifadelerini kullandı.