Bir türlü kontrol altına alınamayan yangın felakete dönüşmeye başladı. Ekiplerin yanı sıra vatandaşların da söndürmek için yoğun çaba sarf ettiği yangında, alevler yerleşim birimlerine doğru ilerliyor.

Muğla’nın Marmaris ilçesi Beldibi Mahallesi’nde akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Büyük çoğunluğu çam ağaçlarından oluşan ormanda çıkan yangın rüzgarın hızıyla giderek büyüdü. Marmaris yangın söndürme ekipleri büyüyen yangın karşısında yetersiz kalınca çevredeki vatandaşlar orman içine kovalarla su taşıdı. Yangının büyümesini önlemek isteyen vatandaşlar araçlarıyla polis güvenliğini aşarak olay yerine koştu. Kürekleriyle alevlerin içine atlayan vatandaşlar zaman zaman korku dolu anlar yaşadı. Yerleşim yerlerine yaklaşan alevler vatandaşları sokağa döktü. 

ALEVLER SİTELERE YAKLAŞTI, EVLER TAHLİYE EDİLİYOR

Alevler ormanlık alan içerisinde bulunan Çamlık Sitesi`nin dibine kadar ulaştı ve evler tahliye edilmeye başlandı.

Yangının büyümesinin ardından, söndürme ekiplerinin yanı sıra AFAD da bölgeye gelerek çalışmalara başladı. Çamlık Sitesi`nde anons araçları ile çağrı yapan görevliler, vatandaşların evlerini boşaltmalarını istedi. Birçok vatandaş kıymetli eşyalarını alıp evlerini terk etmeye başladı. Yangının devam ettiği bölgede çalışmalar devam ediyor. 

PİKNİK TÜPÜ PATLADI İDDİASI

Yangının, Beldibi Mahallesi Seki mevkiindeki bir evde piknik tüpünün patlaması sonrası ormanlık alana alevlerin sıçraması ile başladığı ileri sürüldü. Henüz doğrulanmayan iddia, Marmaris Kaymakamlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından araştırılıyor.

YANAN ALAN YAKLAŞIK 700 HEKTARA ULAŞTI

Marmaris`te çıkan yangında yanan alanın yaklaşık 700 hektara ulaştığı öğrenildi. Saat 22.00 sıralarında bir ara kontrol altına alınan alevlerin yeniden patlak vermesiyle yangın kontrolden çıktı. Bölgede kriz masası oluşturuldu. Marmaris`in yanı sıra Gökova Körfezi`nde çıkan yangını da söndürme çalışmaları devam ediyor.