Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen inceleme gezisine, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, ilçedeki tüm okul müdürleri ve Yıldırım Belediyespor Kulüp Başkanı Muammer Özbey katıldı. Bünyesinde 2 bin 500 kişilik spor salonu, fitness salonları, dünya standartlarına uygun yüzme havuzu, jimnastik salonları, tekvando ve boks ringleri, güreş salonu, hamam ve saunanın bulunduğu ve birçok spor branşına uygun salonları bulunan spor kompleksinin tüm bölümlerini gezen heyet, tesise tam not verdi.


‘ORTAK PROJELERE İMZA ATIYORUZ’
Fiziki mekanların, tesislerin birçok sıkıntıların giderilmesi noktasında Yıldırım Belediyesinin her daim yanlarında olduklarını dile getiren Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, “Birçok ortak projeye imza atıyoruz. Güzel bir tesis olan, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ilçemize kazandırmış olduğu bu güzel tesisin işletmesi Yıldırım Belediyemize devredilmişti. Bu güzel tesisi nasıl değerlendiririz, okullarımızın hizmetine nasıl takdim ederiz, Yıldırım ilçesinde eğitimin, sosyal ve kültürel faaliyetlerin, sportif faaliyetlerin daha güzel bir şekilde nasıl yürümesini temin edebiliriz noktasında bizleri bir araya getirip istişare toplantısı düzenleyen Sayın Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

‘YILDIRIM’I BİRLİKTE YÖNETİYORUZ’
Hayata geçirdikleri fiziki mekanlara, ruh verecek, can verecek, onlara can katacak bir kültürü oluşturmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bizler şehir yönetimini bir bütün olarak ele alıyoruz. Bunun içinde tüm paydaşlarımızla ortak hareket etmeye gayret ediyoruz. Sadece devlet kurumlarımızla değil sivil toplum kuruşlarımızla ortak hareket edip onlarla birlikte yol alıyoruz. Kadınıyla, genciyle, sporcusuyla, sanatçısıyla, öğretmeniyle bir arada bulunup birlikte yol almayı önemsiyoruz. Çünkü birlik ve beraberliği işin besmelesi olarak görüyoruz. Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi Türkiye’nin en büyük spor komplekslerinden birtanesi. Fakat buraya can katamazsanız, ruh veremezseniz bu fiziki mekanların hiçbir anlamı kalmaz. Buralara inşallah öğrencilerimiz ile birlikte ruh vereceğiz, dolayısıyla onlara önderlik, rehberlik edecekler de sizlersiniz” şeklinde konuştu. 

‘ÇOCUK AKTİVİTE MERKEZİ MÜJDESİ’
Şehir kültürünün oluşması noktasında sadece spor değil birçok alanda çalışmalar sürdürdüklerini sözlerine ekleyen Başkan Yılmaz, “Bu kapsamda Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’mizi ‘Uyumayan Kütüphane’ olarak projelendirdik. Yakın bir zaman diliminde de burada inşai faaliyetlere başlayacağız. Birkaç ay içerisinde de hizmete açmış olacağız. Mollayegan Medresemizi de restore ediyoruz. Orayı da çocuk aktivite merkezi yapacağız. Çocuk oyuncak kütüphanesi ve annelerin çocuklarıyla hoşça vakit geçirebilecekleri bir mekan halinde orayı tasarlıyoruz. Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’ni sadece bir spor merkezi olarak değil Yıldırım, Kestel ve Gürsu’ya hitap eden bir gençlik merkezi olarak ta harekete geçirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu