Esenevler Mahallesi'nde Temmuz ayında, kafede oturan Ö.D. ile arkadaşı Sinan Özkan arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında D., belinden çıkardığı tabanca ile Özkan’a ateş etti. Karnından yaralanan Sinan Özkan hayatını kaybetti. Gözaltına alınan Ö.D., işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bursa 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Adam öldürmek' suçundan hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Ö.D.’nin yargılanmasına başlandı. Mahkemede ifade veren D., kendisiyle uzun zamandır arkadaş olduklarını, Özkan’ın alacaklısı olduğu bir kişiyle ilgili kendisinden yardım istediğini, fakat bu işe karışmak istemediği için tartıştıklarını söyledi. Özkan'ın kafa atınca kendisini kaybettiğini anlatan D., belindeki silahı ateşlediğini ifade etti.

Bursa’da drift atanlara ceza yağdı: 5 milyon 189 bin 513 TL ceza yazıldı Bursa’da drift atanlara ceza yağdı: 5 milyon 189 bin 513 TL ceza yazıldı

DURUŞMA SALONU KARIŞTI
Sanık Ö.D. ifade verdiği sırada, maktulün yakınlarının yumruk ve tekmeli saldırısına uğradı. Bu sırada adliye koridorunda bekleyen Ö.D.’nin yakınları ise duruşma salonuna girmeye çalıştı. Jandarma ve polis ekipleri, arbedeye biber gazı ve cop ile müdahale etti. Taraflar güçlükle sakinleştirilirken, güvenlik güçleri, salondakileri dışarı çıkardı. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi. (DHA)