Ordu´nun Altınordu ilçesine bağlı Gümüşköy Mahallesi´nde bulunan eski maden ocağında mahsur kalan ve Ordu AFAD, Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Ankara´dan gelen Jandarma Arama Kurtarma Timi´nin (JAK) yoğun çalışmaları sonucu 44 saat sonra sağ olarak kurtarılan Emrullah Ergen, Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık´ı ziyaret ederek, AFAD´ın yaptığı kurtarma çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Ziyarette, kendisinin profesyonel bir dalgıç olduğunu ifade eden Emrullah Ergen, olayı şöyle anlattı: “Eski maden ocağındaki suya daldığımda dar bir yerden dehliz gibi yere çıktım. Fakat ayağımdaki paletin suyu bulandırmasıyla geri dönüş yapacağım yeri bulamadım. Girdiğim dehlizin içinde suyun üst kısmında çok az bir hava boşluğu vardı.

Bir müddet bu hava boşluğunda kaldım. Daha sonra az ileride daha korunaklı ve geniş bir boşluk buldum ve orada beklemeye başladım. Fakat hiç umudumu kaybetmedim. Hiç ümitsizliğe düşmedim. Bir müddet sonra suyun seviyesinin düşmeye başladığını görünce bir şeylerin yapıldığını anladım. Suyun boşaltıldığını fark ettim. Bir müddet sonra su seviyesi iyice azalınca girdiğim dehlizin içinden çıkış yolumu bularak tekrar geri döndüm. Bu esnada kurtarma ekipleriyle karşılaştım. Onlar beni alarak, galerinin dışına çıkarttılar. Daha sonra da orada bekleyen sağlık görevlileri müdahale ettiler ve beni ambulansla hastaneye getirdiler. Mağara içerisinde kaldığım andan itibaren AFAD ekibinin beni kurtarmak için çok yoğun bir çaba ve gayret sarf ettiklerini biliyorum. Kurum müdürü olarak başta size ve tüm AFAD ekibine gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

“AFAD OLARAK HAZIRLIKLIYIZ”
Emrullah Ergen´e geçmiş olsun dileğinde bulunan Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık da Ordu AFAD olarak her türlü afete ve acil durumlara karşı hazırlıklı olduklarını belirterek, “Bu konuda eğitimli ve donanımlı bir ekibimiz var. İlimizde veya çevre illerde meydana gelen bu ve buna benzer bir çok olaya müdahale ederek, çok başarılı arama-kurtarma çalışmalarını yürüttük” dedi.
Emrullah Ergen´in karşı karşıya kaldığı olayı öğrendikleri andan itibaren hızla olay yerine intikal ederek, çalışmaları başlattıklarını belirten Işık, “Yerinde bir durum değerlendirmesi yaparak, mağara içindeki suyun motopomplarla boşaltılmasına karar verdik. Hemen suyun tahliyesine başladık. Mağara içindeki suyun yüzde 60´ı tahliye ettik. Bu tahliye sonucunda su seviyesi iyice azalınca içeride mahsur kalan Emrullah Ergen´in hem hava alabilmesi hem de tekrar yolunu bularak dışarı çıkabilmesi sağlandı. Aralıksız 44 saat yürütmüş olduğumuz çalışmalar sonucunda Emrullah Ergen´in sağ salim kurtarılması ve ailesine kavuşması bizleri de mutlu etmiştir. Kendisine bundan sonraki yaşamında her türlü tehlikeden uzak, sağlıklı bir yaşam diliyorum” diye konuştu.