Kurban Bayramı için kavurma tarifi arayanlara adım adım her detayı hazırladık. Kavurmanın birkaç püf noktası var. Hem lezzetli hem de etin iyi pişmesini istiyorsanız kavurmayı kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeniz gerekiyor. İşte anne tarifiyle kavurmanın yapılışı...

KAVURMANIN PÜF NOKTALARI

Kavurmanın en önemli püf noktası kavurmaya kesinlikle su katmamaktır. Etlerin kendi suyu ile pişmesi gerekmektedir.

Et kısık ateşte yavaş yavaş pişirilmelidir.

Pişmeye yakın böbrek yağı kavurma için lezzetli olur.

KAVURMA İÇİN MALZEME LİSTESİ

İstenilen miktarda kuşbaşı et,

Bizde pişer komşuya da düşer Bizde pişer komşuya da düşer

Böbrek yağı(isteğe göre başka bir yağ kullanabilirsiniz)

Tuz

KAVURMA TARİFİ

1. İlk olarak orta büyüklükteki bir tencerenin içerisine kavurmalık etleri koyun. Ocağın altını açın ve hiçbir şey ilave etmeden, ara ara karıştırarak etleri kısık ateşte pişirin. Tencerenin kapağı kapalı olmalı.

2. Tenceredeki etlerin rengi değişmeye başladığında ve etler suyunu salmaya başladığında pişmeye yakın böbrek yağını eritin(dileyenler başka yağda kullanabilir) ve üzerine dökün.

3. Ardından bir miktar tuzunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve hafif kızarana kadar pişirin. Kavurmanız hazır. Afiyet olsun.