Gökhan GÜNDOĞDU

Liglere verilen milli ara öncesinde Kocaeli’nde adeta rehabilitasyon kampına giren Bursaspor’da en büyük eksik olarak lider vasıflı oyuncu profili geliyor. Çilingir bulunursa, başarılar da peşi sıra gelecek.

Süper Lig yolunda sezona büyük umutlarla giriş yapan Bursaspor’da beklentiler hayal kırıklığına dönüştü. Adanaspor maçında alınan beraberliğin ardından adeta tuz buz olan Yeşil Beyazlılar, Mustafa Er’in boşalttığı teknik direktörlük koltuğuna Fatih Tekke’yi getirerek ikinci bir yanlışa daha imza attı. Genç çalıştırıcının da fazla bir varlık gösterememesi üzerine Özcan Bizati, Timsah’ın bu sezonki 3’ncü teknik adamı olarak göreve geldi. Bizati de ilk çıktığı Ankaragücü maçında bozguna uğradı. Yeşil Beyazlı yönetim ise yanlışın nerede olduğunu anlamak için Özlüce’de adeta kamp kurdu.

TAKIMDAŞLIK ARTACAK

İdareciler son olarak çareyi teknik heyetin de raporu doğrultusunda şehirden uzaklaşmakta buldu. Kocaeli’nin yolunu tutan Bursaspor kafilesi çalışmalarını burada sürdürerek adeta rehabilitasyon merkezine konumlanmış duruma geldi. Özcan Bizati’nin birebir ilgilendiği oyuncular için yeniden özgüven kazanma çalışmaları da yapılıyor. Birlikte zaman geçiren futbolcular, antrenman dışındaki zamanlarda da birlikte oluyor. Bu sayede takımdaşlık seviyesinin artacağına inanan teknik heyet birçok konunun da başarıyla aşılacağını düşünüyor.

TFF 2. Lig: Karacabey Belediyespor: 4 - Ankaraspor: 1 TFF 2. Lig: Karacabey Belediyespor: 4 - Ankaraspor: 1

ENGELLER BELLİ

Spor otoriteleri ise Bursaspor’daki en temel eksiğin lider vasıflı bir ismin henüz ön plana çıkmaması  olduğunu düşünüyor. Bruno ve Namıq gibi yaratıcı oyuncuların varlığına rağmen kendilerini gösterememeleri temel eksiklik olarak göze çarpıyor. Jorquera da henüz sakatlığını atlatamaması nedeniyle taraftarın o istediği futbolun oluşmasında engel olarak duruyor. Bu problemlerin aşılması halinde Yeşil Beyazlıların ligde yeniden iddialı konuma geçileceğine kesin gözüyle bakılıyor.