Ön dişlere uygulanan bu kaplama, estetik bir gülüşe sahip olmak isteyenlerin tercihidir. Porselenden hazırlanan bir kaplama dişlerin ön yüzeyine yerleştirilir ve bozuk olan dişlerin daha estetik görünmesine yardımcı olur. Yapılan bu kaplama işlemi sonucunda, dişlerde oldukça doğal bir görünüm elde edilir. Porselen malzemeyle kaplama işlemi gerçekleştirilir. Dişlerin ön yüzeyi ve kaplamanın iç yüzünün birleştirilip yapıştırılmasıyla işlem tamamlanır. Lamine diş kaplama hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. 

LAMİNE DİŞ KAPLAMANIN AVANTAJLARI
Lamine diş kaplamanın en bilinen avantajlarının başında, kısa sürede kaplama işleminin tamamlanması durumu yer alır. Kısa sürede estetik bir diş yapısına sahip olmak isteyenler için oldukça ideal bir tedavi seçeneğidir. Günümüzde de lamine diş kaplama seçeneğinin tercih edilmesinin en temel sebebi, estetik bir gülüş yakalayabilmek içindir. Lamine diş kaplama tüm dişler için uygulanabildiği gibi tek bir diş için de uygulanabilir. Farklı renk seçenekleri bulunan porselen malzeme, dişlerde en doğal rengin yakalanması için önemli bir detaydır.

Diş hekimleri sigara, çay ve kahve sebepli diş renginde meydana gelen sararmalar için tercih edilebilecek en ideal yöntemin lamine diş kaplama olduğunu belirtmektedir. Diş estetiğini etkileyen sararmalar, rahatça gülebilmenin önündeki engellerden biridir. Bu durumda kişilerin psikolojik olarak rahatsız hissetmelerine sebep olur. Estetik dişlere sahip olmak kişilerin özgüvenli hissetmeleri için de oldukça önemlidir.

Diş estetiğine önem veren kişiler, lamine diş yaptıranların yorumu doğrultusunda, yaptıracakları kaplamanın isteklerini karşılayıp karşılamadığına kolaylıkla karar verebilirler. Şık ve zarif dişler, güzel bir gülüş için en önemli detaydır. Çay ve kahvenin fazla tüketiminin dişlerde oluşturduğu sararmaları kalıcı olarak ortadan kaldırmak için lamine diş kaplama tercih edilebilir.

Kişilerin diş etlerinde herhangi bir işlem yapılmayıp, sadece diş renginde değişiklik yapılacaksa, lamine diş kaplama diğer diş operasyonlarına göre daha az sürede sonuçlanır. Uzmanlar lamine diş kaplama işleminin yaklaşık olarak 2 ya da 3 seansta tamamlanabildiğini söylemektedir. Siz de kısa sürede lamine diş kaplama sayesinde dişlerinizin doğal bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. İstanbul Dental Care, ağız ve diş sağlığı konusunda uzman ekibiyle daima yanınızda!

Fakat sadece diş renginde değişiklik yapılmayıp, diş yapısındaki bozukluk sebebiyle diş etlerinde de işlem yapılacaksa, lamine diş kaplama işleminin de süresi bu doğrultuda uzun sürebilir. Uzun ömürlü bir kullanıma sahip olan lamine dişler de, her diş gibi düzenli bakıma ihtiyaç duyar. Kaplamanın ömrünü uzatmak için temiz bir kullanım ve düzenli kontrol önemlidir.

Lamine diş kaplama estetik bir görünüm elde etmek isteyenlerin tercih sebebidir. Bu estetik görünümü koruyabilmek için de ağız ve diş bakımının düzenli olarak yapılması gerekir. Uzmanlar, diş kontrolünün yaklaşık olarak 6 ayda bir düzenli yapılmasını önermektedir. Diş hekimine gitmek için dişlerde herhangi bir sorun oluşmasına gerekmez. Dişlerin uzun yıllar boyunca sağlıklı kalabilmesi için de diş kontrollerinin aksatılmadan yapılması gerekir.

BUÜ’lü “Pullexo” en iyiler arasında BUÜ’lü “Pullexo” en iyiler arasında

Yaprak kaplamanın tercih edilmesinin en temel sebeplerinden birisi de dişlere kısa sürede doğal bir görünüm kazandırmasıdır. Porselen malzemeden oluşan lamine diş kaplama, bozulmayan bir renge sahiptir ve dayanıklıdır. Lamine diş kaplama sayesinde dişlerin doğallığı bozulmaz ve istenen estetik görünüm elde edilir. Kaplama işlemi sırasında dişlere fiziksel olarak müdahale edilmez sadece kusursuz bir görünüm elde etmek için küçük dokunuşlar yapılır.

Lamine diş kaplamada porselen malzeme kullanıldığı için sararma ve diş taşı oluşumu gibi ihtimaller oldukça düşüktür. Çay ve kahve tüketimi, sigara gibi etkenler kaplamanın renginde değişikliğe neden olmaz. Kaplama işlemi diş minesine sıkıca yapıştırılan bir materyalden ibarettir. Bu özelliği sayesinde aşınma gibi olumsuz sonuçlar da söz konusu olmaz.

LAMİNE DİŞ KAPLAMANIN YAPIM AŞAMALARI
Lamine diş kaplama nedir?” sorusundan sonra en çok merak edilen diğer konu da lamine diş kaplamanın yapım aşamalarıdır. Dişlerin ön yüzeyinde hafif bir aşındırma yapılmasının ardından porselen malzemenin dişin ön yüzeyine ince tabaka halinde sürülmesi işlemi yaprak kaplama olarak tanımlanır. Zarif ve estetik bir gülüş için yaprak kaplama kişilerin sıklıkla tercih ettikleri işlemlerden biridir.

Diş hekimleri implant sayesinde lamine diş kaplamanın daha kısa sürede tamamlandığını belirtmektedir. Lamine diş kaplama işleminin ilk aşaması kişilerin ağız içi ölçüsünün alınmasıdır. Bu işlemin ardından, lamine diş kaplamanın rengi kişilerin isteği doğrultusunda belirlenir. Karar verilen model üzerinden kaplama test edilir. Kişiler olmasını istedikleri dişin özellikleri hakkında diş hekimleriyle istişare etmelidir.

Lamine diş yaptıranlar açısından, yapılacak işlemin ne kadar sürdüğü önemli bir detaydır. Kaplama işleminin süresi, yaprak kaplama yapılacak dişlerin sayısına göre farklılık gösterir. Kişide kaplamanın nasıl durduğunu kontrol etmek için geçici olarak hazırlanan kaplamayla fikir edinilir. İstenen modelin elde edilmesi durumunda gerekli düzenlemeler yapılarak porselen hazırlanmaya başlanır.

Lamine diş hazırlandıktan sonra en önemli işlem kaplamanın dişe yapıştırılma işlemidir. Özel bir uygulamayla yapılan yapıştırılma işleminin ardından, dişler kullanıma hazır hale gelir. İmplant sayesinde lamine diş işlemi kolaylıkla gerçekleştirilir. Kaplama yapılacak diş sayısına bağlı olarak lamine diş fiyatları da değişmektedir. Diş hekiminizden yaptıracağınız lamine diş kaplama fiyatları hakkında güncel bilgiyi edinmeyi unutmayın.

LAMİNE DİŞ KAPLAMAYI KİMLER YAPTIRABİLİR?
Uzmanlar yaprak kaplama işleminin uygulanacağı kişilerin 18 yaşını doldurması gerektiğini belirtmektedir. Lamine diş kaplama işlemi yapılmadan önce, işlem yapılacak kişilerin tüm diş hastalıklarının tedavi edilmiş olması gerekiyor. Diş hekimleri diş eti çekilmesi olan kişilerde yaprak kaplama işleminin yapılmamasını tavsiye etmektedir. Diş sağlığıyla ilgili sorunu bulunmayan kişiler için lamine diş kaplama işlemi rahatlıkla yapılabilir.

Bazı şikayetler, lamine diş kaplama yapılmasına engel olur. Çene yapısındaki bozukluklar, tırnak yeme alışkanlığı, kalem ısırma alışkanlığı, gece diş sıkma gibi rahatsızlıklar, lamine diş kaplama yaptırmaya engeldir. Bu gibi şikayetleri bulunan kişilerin diş kaplama yaptırması uzmanlar tarafından önerilmez. Fakat herhangi bir şikayeti bulunmayan kişiler, iki ya da üç seansta lamine diş kaplama işlemini tamamlayabilir.

İlk seansta, diş kaplama yapılacak olan kişilerden özel ölçü alınmaktadır. İkinci seansta da kaplama yapılacak olan dişlerin üzerine lamine dişler yapıştırılmaktadır. Son aşamada ise yaprak kaplamaların sağlamlığı ve kullanım kolaylığının kontrolü yapılır. Lamine diş kaplamaların sağlam yapıştırıcıları olduğu için kaplamanın düşme gibi bir durumu oluşmaz.

Yaprak kaplamanın bakımı da oldukça önemlidir. Lamine diş kaplamanın uzun ömürlü olabilmesi için düzenli olarak diş fırçalamaya özen gösterilmelidir. Uzmanlar diş aralarında biriken besin artıklarının uzaklaştırılması için hassas bir şekilde diş ipi kullanımına da önem vermektedir.

Diş çürükleri ağızdaki bakteri birikiminden oluşur. Bunun önüne geçebilmek ve ağız kokusunu önleyebilmek için ağız gargarası kullanmak da büyük önem taşır. Kişilerin beslendikleri gıdaların dişlere zarar vermeyecek sertlikte olmasına da dikkat etmeleri gerekir. Sert kabuğa sahip gıdaların dişlerle ısırılmamasına dikkat edilmelidir.