Bursa Kütahyalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği Yaren Gezeği’ne katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey,  Bursa Kütahyalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Beyhan Gündüz ve dernek üyeleri tarafından davul zurnayla karşılandı. Baharın gelişinin kutlandığı gezeğe katılanlar arasında, Millet İttifakı’nın Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Metin Akyolcular ve Çukurca Belediye Başkan Adayı Ceyhun Ergün de yer aldı.

BÜTÜN KÜLTÜRLERİN BİR ARADA OLDUĞU BİR PROJE

Kütahya’nın gezek kültürünün yaşatıldığı gecede Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Anadolu Arastası Projesi ile Türkiye’nin kültür mozaiğinin Bursa’ya taşınacağını söyledi. Bozbey, “Anadolu Arastası Rumeli’den Kafkaslar’a kadar uzanan Türkiye’nin kültür mozaiğini oluşturan bir proje.  81 ilimizin yaşayan evlerinin bire bir aynısını Anadolu Arastası’nda yapıyoruz.  Bu projede Kafkaslar, Rumeli ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de yaşayan evleri yer alacak. Yani bütün kültürlerin bir arada olduğu bir proje. Anadolu Arastası’nda Kütahya kültürü de Evliya Çelebi Evi ile yaşatılacak. Proje tamamlandığında Kütahyalılar orada farklı şehirlerin evlerini görecekler ama kendi bulundukları Evliya Çelebi Evi’nde de kendi misafirlerini ağırlayacaklar” dedi.

BURSA BULUNMAZ DEĞER

Bursa’nın doğasıyla, dağıyla ve deniziyle bulunmaz bir değer olduğunu söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Aday Mustafa Bozbey,31 Mart’tan sonra Bursa’nın dört bir tarafının gülümseyeceğini ifade etti. Bozbey, “Derdimiz Bursa. Bursa’yı örnek ve lider kılmak için aday olduk” diye konuştu. Bozbey’in konuşmasının ardından yerel sanatçı Osman Demiröz ve ekibi sahne aldı. Sazıyla geceye renk katan Osman Demiröz’ün şarkılarına Keles Sorgun Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Halk Oyunları ekibi eşlik etti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de Kütahya Çiftetellisi oynadı,  ardından da dernek üyeleriyle birlikte Ormancı türküsünü seslendirdi. 

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül