Kuru cilt birçok nedeni olan yaygın bir durumdur. Kuru cilt, daha ciddi bir tanıyı gösteren bir semptom olabilir. Ancak çoğu durumda kuru cilt, ciltteki nemi ortadan kaldıran çevresel faktörlerden kaynaklanır. Isı, sıcak duşlar, kurak iklimler ve sert sabunların tümü kuru cildi tetikleyebilir. Neyse ki kuru cilt semptomlarını gidermek ve nemi geri kazandırmak için ev ilaçlarını kullanabilirsiniz. Daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin.

hindistancevizi-yagi-ne-ise-yarar-hindistancevizi-yagi-faydalari-1504774545-7755.webp

1. Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağının yumuşatıcı özellikleri vardır. Yumuşatıcılar cilt hücreleri arasındaki boşlukları doldurarak pürüzsüz bir yüzey oluşturur. Bu nedenle hindistancevizi yağında doğal olarak bulunan doymuş yağ asitleri cildi nemlendirebilir ve pürüzsüzleştirebilir. Hindistan cevizi yağını vücudunuzun en hassas bölgelerinde bile günlük olarak kullanabilirsiniz . Bunlar, gözlerinizin altındaki alanı ve ağzınızın çevresini içerir. Diğer bir avantajı Hindistan cevizi yağı, onu hiçbir şeyle karıştırmanıza gerek olmamasıdır. Hindistan cevizi, önemli günlük kullanım için yeterince yumuşaktır.

Ünlü televizyoncunun tercihi Kuşadası oldu Ünlü televizyoncunun tercihi Kuşadası oldu

basliksiz-11.jpg

2. Yulaf ezmesi banyosu

Yulaf ezmesi, tahriş olmuş ciltler için yaygın bir halk ilacıdır. Kolloidal yulaf ezmesi , tahrişi yatıştıran antioksidanlar ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Bu ilaç özellikle kaşıntıyı hafifletmek istiyorsanız etkilidir. Yulaf ezmesi banyosu yaptıktan sonra, bariyeri kilitlemek için cildinizi nemlendirdiğinizden emin olun. Evde yulaf ezmesi banyosu yapabilirsiniz. Yulaf ezmesini ince bir toz haline getirmek için bir mutfak robotu kullanın, ardından ılık suyla karıştırın. Yulaf ezmesi yapmak için mevcut birçok ticari üründen birini de deneyebilirsiniz.

614634444e3fe01520ffac53.webp

3. Antioksidanlar ve omega-3'ler

Cildiniz kuruduğunda, cildinizin onları onarabileceğinden daha hızlı cilt hücrelerine zarar veren elementlere maruz kaldığınız anlamına gelir. Antioksidanlar açısından zengin gıdalar, toksinlerin verdiği zararı en aza indirebilir ve vücudunuzun sağlıklı hücreler yapmasına yardımcı olabilir. Cilt sağlığına katkıda bulunan yiyeceklerden bazıları şunlardır:

  • yaban mersini
  • domates
  • havuçlar
  • Fasulyeler
  • bezelye
  • mercimek

Somon gibi omega-3 yağ asitleri açısından zengin gıdalar da parlak bir cilt diyetine katkıda bulunabilir.

728xauto.webp

4. Temizlikte eldiven kullanın

Eller, çevresel tahriş edici maddelerle en doğrudan teması deneyimleme eğilimindedir. Bunlara bulaşık deterjanı ve çamaşır deterjanı dahildir. Elleriniz sudayken eldiven giyinmeyi alışkanlık edinin. Sıcaklıklar düştüğünde ve dışarıda soğukta çalıştığınızda elleriniz de çok fazla suistimal edilir. Ev işleri yaparken veya aşırı sıcaklıklarda dışarıda olduğunuzda yalıtımlı eldivenler giymek kuru, tahriş olmuş cildi azaltabilir.