Mustafa TANITAN

Binlerce güreş severin ilgiyle takip ettiği etkinlik, Yağlı Güreş Birliği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Güreşlerde bu yılın ağalığını, açık arttırmada 561 bin lira vermeyi taahhüt eden Abdullah Altıntaş üstlendi. Müsabakalarda 71 başpehlivan arasından finale çıkan Ali Gürbüz, rakibi Yusuf Can Zeybek' ide alt ederek altın kemerin geçici sahibi oldu.

BAŞPEHLİVANLAR DİYARI

Geçtiğimiz hafta Cuma günü başlayıp pazar günü sona eren Kurtdere yağlı pehlivan güreşlerinin açılışında, Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanı ve Yağlı güreş düzenleyen Kentler Birliği Başkanı Yücel Yılmaz yaptığı konuşmada"16 ilçemiz düzenli olarak geleneksel güreşler düzenliyor. 12 ilçemizde de pehlivan yetiştiriliyor. Bu pehlivanlar belirli bir düzeye geldikten sonra Balıkesir Büyükşehir Belediyespor adına güreşiyorlar. Güreşçilerimizden çok umutluyuz. Çocukların centilmenliği ve gelenekleri öğrenmesi için ailelere çocuklarını yağlı güreşlere göndermelerini tavsiye ediyoruz. Hem ilçe belediyelerimiz hem büyükşehir belediyemiz güreşlere sahip çıkıyor. İnşallah güreşçilerimiz Kırkpınar’da boy gösterdikleri gibi burada da güreşecekler" diye konuştu

GELENEKSEL SPORLARIMIZI GENİŞLETECEĞİZ

Organizasyonun açılışında konuşan Dünya Etnospor Konfederasyonu (DEK) Başkanı Bilal Erdoğan, güreşlerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Bursaspor’da Teknik Direktör Ümit Şengül’le yollar ayrıldı Bursaspor’da Teknik Direktör Ümit Şengül’le yollar ayrıldı

Erdoğan etkinliklerde yaptığı konuşmada "Türkiye’nin her yerinde, başta güreş olmak üzere tüm geleneksel sporların gelişmesi için destek olmaya devam edeceklerini dile getiren Erdoğan, "Bunların sonuçlarını da olimpiyatlarda görmeye devam edeceğiz. Bundan önce güreşte madalya alırdık, bu olimpiyatta ilk defa okçulukta da altın madalya kazanmış olduk. Bundan sonra inşallah geleneksel sporlarımızla, olimpik sporların da altyapısını oluşturduğu için, daha çok başarıyı, daha çok madalyayı ülkemize kazandırmaya devam edeceğiz. Daha da önemlisi, bu geleneksel sporlarımız vasıtasıyla milletimizin kimliğini, kültürünü, değerlerini daha yükseklere taşımaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

HEDEFİMDE ALTIN KEMER VAR

71 Başpehlivanın arasından sıyrılarak müsabakaların başpehlivanı lan Ali Gürbüz ödülünü aldıktan sonra yaptığı açıklamada "2019 senesinin ardından bu yıl da Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanlığını kazandığını anımsatıp, hedefinin altın kemer olduğunu vurguladı. Başpehlivanlık karşılaşmaları sonrası protokol üyeleri tarafından dereceye giren güreşçilere ödülleri verildi. Başpehlivan Gürbüz’e kupasını Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan takdim etti. Yaklaşık bin pehlivanın kol bağladığı güreşleri, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Yağlı Güreş Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş ile ilçe belediye başkanları da izledi.