• Aynalara yer verin

Daha büyük bir oda yanılsaması yaratmak için aynalar eklemek sıkça kullanılan bir dekorasyon hilesidir. Küçük alanlar tasarlanırken ayna kullanmak yalnızca geniş görünümü değil, aynı zamanda alanın daha aydınlık görünümesine de olanak sağlar. Özellikle küçük pencereleri olan karanlık evlerde ayna kullanmak, ışığın yansımasını ve odanın daha aydınlık olmasını sağlar.

 

  • Avizeyi ön plana çıkarın

Küçük alanları tasarlarken genelde büyük ve dikkat çeken avizelerden kaçıyor olabilirsiniz. Ancak dikkat çeken bir avize bakışları yukarı çevireceğinden mekanın olduğundan daha yüksek ve ferah olduğuna dair bir yanılgı yaratır.

 

  • Mobilyaları dik konumlandırın

Küçük alanları tasarlarken hem depolama alanı yaratmak hem de alanı olduğundan daha geniş göstermek için mobilyaları dik olarak konumlandırmak etkili bir yöntemdir. Yerden tavana kadar uzanan dolaplar, raflar ya da perdeler, alanın ferahlamasına ve daha kullanışlı bir hale gelmesine olanak sağlar.

Kitapseverler İçin Dekorasyon Önerileri | Kitaplık Düzeni — Dekorasyon  Önerileri & Trendler, Kendin Yap Fikirleri | Armut.com Blog

 

  • Doğal ve aydınlık renkler kullanın

Koyu ve karanlık renkler, alanların daha basık ve sıkışık görünmesine sebep olurken; krem, bej ya da beyaz gibi açık renkler kullanmak alanın daha geniş ve ferah görünmesini sağlar.

Evi Aydınlık Gösteren Boya Renkleri | Boyacıyım

 

Şampuan kullanırken bu hataları yapmayın Şampuan kullanırken bu hataları yapmayın
  • Çizgili ev tekstili ürünlerine yer verin

Çizgili desenler göz yanılmasına sebep olarak ürünlerin daha uzun ya da büyük algılanmasına sebep olabilir. Özellikle genişletmek istediğiniz alanlarda çizgili halı, yatak örtüsü yada perde kullanmak daha ferah bir görünüm sağlayabilir.

Küçük oturma odası dekorasyonu fikirleri – Evim

 

  • Gizli saklama alanları oluşturun

Kablolar, ofis malzemeleri gibi şeyleri ve saklamak istediğiniz her şeyi, depolama ve dekor olarak çifte görev yapan işlevsel ama şık parçalar kullanarak saklayabilirsiniz. Bu sayede kalabalık görüntüyü ortadan kaldırarak alanın genişlemesini sağlayabilir ve daha az eşya ile daha çok çözüm üretebilirsiniz.

Aklınızı Alacak 16 Akıllı Gizli Saklanma Yerleri

 

  • Duvarları tablolarla süsleyin

Daha küçük bir odayı daha büyük hissettirmenin bir başka yolu ise, zeminde veya diğer yüzeylerde yer kaplayacak dekoratif eşyalardan vazgeçip bunun yerine duvarları kullanmak olabilir. Sevdiğiniz ve sizi yansıtan tasarımlardan oluşan bir galeri duvarı, fazla yer kaplamadan alanınıza kişilik katmanızı sağlayabilir.

TabloLife yağlı boya dokulu tablolar - Yeni Şafak

 

  • Temiz ve açık renkli mobilyalar tercih edin

Daha geniş bir alan görünümü yaratmanın hilelerinden bir diğeri ise, temiz ve açık renkli mobilyalar kullanmaktır. Cam sehpalar gibi şeffaf mobilyalara yer vermek alanın daha ferah ve geniş görünmesini sağlar. Bu sayede duvarlardaki tabloların ya da renkli, geniş halıların ön plana çıkması da sağlanabilir.

Mobilya Rengi Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler – Konfor Mobilya Blog

(Live To Bloom'dan alıntıdır)