KPSS Lisans sınavında sorulan Yüzüklerin Efendisi sorusu adaylar tarafından oldukça yoğun eleştiri aldı. Adaylar esprili bir dille sorulan Yüzüklerin Efendisi sorusu ile ilgili yorumlarını paylaştı. Adayların Yüzüklerin Efendisi sorusu ile ilgili yaptıkları yorumların detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

KPSS Lisans Yüzüklerin Efendisi sorusu

KPSS Lisans sınavında Yüzüklerin Efendisi filmi ile ilgili bir sorunun sorulması adayların oldukça dikkatini çekti ve konu sosyal medyanın gündemine oturdu. Adaylar Yüzüklerin Efendisi sorusu ile ilgili şu yorumları yaptı;

"Hacı Bektaş-ı Veli'yi, Rafik Halit Karay'ı, Yüzüklerin Efendisi'ni soran, Marcel Proust, Thomas Mann, Albart Camus'nün kitaplarından Türkçe paragraf soruları hazırlamayı başaran ÖSYM kurumunu tebrik ederim. ÖSYM görevlileri aday elemek için bayağı kültürlenmişlerdir."

YÖK Başkanı Erol Özvar: "Türkiye’deki üniversitelerin yüzde 99.8’i dolu" YÖK Başkanı Erol Özvar: "Türkiye’deki üniversitelerin yüzde 99.8’i dolu"

"Sınava girsem içinde Yüzüklerin Efendisi ve Tolkien geçen soruyu büyük ihtimalle yanlış cevaplardım. Çünkü bu isimleri okumak bile benim beynimi o evrene gönderiyor ve geri de getirmiyor."

"KPSS'de Yüzüklerin Efendisi ve Tolkien ile ilgili Türkçe sorusu soruldu. Sınava Orta Dünya ile çalışanlar yine sınavı kazanmış oldu."

"Gandalf bile gelse Yüzüklerin Efendisi sorusunu çözemezdi."

"KPSS döneminde canım sıkıldığında Yüzüklerin Efendisi filmini baştan izliyordum ve annem de bana sınavda sana Yüzüklerin Efendisi filmini sorarlar diye kızıyordu."

"ÖSYM Yüzüklerin Efendisi sorusunda Maça Kızı'nda olan Nazlı gibi Legolas'ın ışınlanarak gelip bana yardım etmesini bekledim."

"Yüzüklerin Efendisi sorusunu okuyunca 30 saniye kadar bi filme gidip geldim dikkatim dağıldı. Resmen lortcuların eleneceği bir sınav."

"Yüzüklerin Efendisi ile ilgili soruyu okuyup anlamam ve filmin tüm serisini izleyip bitirmem aynı sürede oldu."

"Yüzüklerin Efendisi ile ilgili soruda 'efendimiss' repliği sadece benim aklıma gelmiş olmamalı."