Fatih AKKUŞ

İftar daveti duaların okunması ve Kur-an’ı Kerim’in okunması ile başladı. Geceye Bursa Valisi İzzettin Küçük, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş, Yıldırım İlçe Kaymakamı Mehmet Aydın, İl ve İlçe Belediye Başkan Vekilleri, siyasi parti temsilcileri ve birçok davetli katıldı. Gecede konuşmalarını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş, “Çocuğumuz hastalandığı zaman, ağladığında veya uyandığında odasına gelebilecek bir anne baba buluyor. Koruyucu aile olmanın çok büyük bir olgu olduğunu biliyoruz biz sizlerden razıyız Allah da sizden razı olsun. Çocuklarımızı sevin ve özellikle sizden bir şey istiyorum akraba ve dostlarınıza koruyucu aile olmalarını söyleyin” diye ricada bulundu.

Anlatılmaz yaşanır

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise yaptığı konuşmada “Bayrama yaklaşıyoruz. Ramazan ayını doya doya yaşadık. Bu akşam da çok güzel bir programda güzel bir sofradayız ve bu sofraya güzellik katan koruyucu ailelerimiz var. Koruyucu ailelik anlatılmaz yaşanır. Allah herkese nasip etsin bunu. Ben çok mutluyum burada olmaktan benim için önemi büyük katıldığınız için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Siz olmasaydınız onlar olmayacaktı

Gecenin onur konuğu Bursa Valisi İzzetin Küçük de gecenin anlam ve önemine dikkat çekerek, “Çocuklarımız geleceğimiz ve onlara kucak açan aileler bizim her şeyimiz. Muhteşem bir manzara var yüzlerce çocuk var. Eğer sizler olmasaydınız buradaki 140 çocuk olmayacaktı yanımızda. Koşuşturan, gülen, bağıran çocukların mimarı sizlersiniz sizlere çok teşekkür ederim. Sizin yaptığınız çok çok ötede bir iyiliktir” şeklinde konuştu.