İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş ve Havran Belediyesi´nin katkıları ile hazırlanan Seyit Onbaşı´nın hayatını anlatan belgesel filmin galası yapıldı. 
“Havranlı Koca Seyit” ismi ile yayımlanan belgeselin senaristliğini ve yönetmenliğini Hamza Aytaç Dalgalıdere, tarih danışmanlığını Fatih Dalgalı yapıyor. Belgeselde, İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferhat Aslan, Batı dünyasının Hollywood yapımlarıyla ürettiği sahte kahramanlara karşılık, Türk tarihindeki gerçek kahramanların çocuklara ve gençlere rol model olarak sunulmasının önemine işaret ediyor. Çanakkale Deniz Savaşları´nda, 276 kilogramağırlığındaki mermiyi sırtlayıp yerleştirdikten sonra ateşleyen Seyit Onbaşı´nın mütevazı hayatını anlatan belgesel filmde Seyit Onbaşı´nın köylüleri ve 3. kuşak torunu ile yapılan röportajlara da yer veriliyor. 37 dakika süreli belgeselin çekimleri, Seyit Onbaşı´nın Havran´daki köyünde gerçekleştirildi. 
Galaya Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, Havran Jandarma Komutanı Volkan Öz, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Havran Emniyet Müdürü İsmail Tur, davetliler, oyuncular ve Havranlılar katıldı. Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy yaptığı konuşmada, “Medar-ı iftiharımız Havranlı Koca Seyit´in hayatı doğru anlatılarak kapsamlı bir şekilde ele alındı. Filmde Koca Seyit´in akrabaları köylüleri rol aldı. Kocaseyit rolünü folklor hocası Harun Kocakurt oynadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. başta olmak üzere emek veren herkesi tebrik ederim. Kahramanımızı bizden sonraki nesillere daha doğru anlatabilmek için güzel bir eser bırakıyoruz” dedi. 
Gala sonrası oyunculara ve katkı sağlayanlara Kocaseyit heykeli ve çiçek takdim edildi.