Bahar ÖZGÜN (ÖZEL HABER)

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi’nin takdiriyle göreve gelen MHP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Nebih Algan, "Mustafakemalpaşa'da dertler büyük" dedi ve çözüm için kolları sıvadıklarını açıkladı. "Kutlu bir göreve getirildim” ifadesini kullanan Nebih Algan, “İlçe yönetimini güçlendirme çalışmasıyla daha güçlü hale getirdik. Şu an 43 kişilik yönetim kurulu üyelerim içlerinde doktoru, avukatı, mühendisi, işadamıyla hep genç yüksek lisans sahibi, daha önce siyasete adım atmamış gönlü MHP'ye hizmet etmek olan birçok arkadaşımızı da yönetim kurulumuzda görevlendirdik" açıklamasında bulundu.

EN ÖNEMLİ SORUN EĞİTİM

Mustafakemalpaşa'da ortaya çıkan tabloda en büyük sorunun eğitim olduğunu kaydeden Algan, sırasıyla altyapı, tarım ve hayvancılıkta da sıkıntılar olduğunu belirterek, "İki dönemdir iktidarın belediyeye sahip olduğu Mustafakemalpaşa, eğitimde Nilüfer ilçesiyle yarışır vaziyette iken şu an Keles'le yarışır durumda. Bu durum üzücü. Mustafakemalpaşa çok büyük potansiyele sahip, 100 bin nüfuslu, tarımla, hayvancılıkla ve sanayisiyle gelişmiş bir ilçe. Eğitimin altında siyasi nedenler olduğunu düşünüyoruz. Başarılı öğretmenlerimiz görevlerinden alınarak iktidar yanlısı öğretmenler getirildi. 'Hükümetin gücü arkamızda' diyen yanlı eğitimcilerle boş vermişlik söz konusu. Eğitimde hiç olmaması gereken sendikalaşma hareketleri eğitime zarar verdi. Öğretmen Türkiye'nin geleceğidir" dedi.

ASBESTLİ ALTYAPI KANSER YAPIYOR

Bursa'nın ilçeleri içerisinde altyapısı yenilenmeyen tek ilçenin Mustafakemalpaşa olduğunun altını çizen MHP İlçe Başkanı Algan, şunları söyledi: "Mustafakemalpaşalılar 1968'li yıllarda döşenen asbestli kanser üreten borulardan su içiyor hâlâ. Acıbadem Hastanesi'nin Onkoloji bölümünde yatan 6 hasta Mustafakemalpaşalı bir kişi de Karacabeyli’ydi. Sebep ne? İleri dereceye ulaşan kanser vakaları sorgulanmıyor. Bu devletimizin sırtına da yük oluyor. Bugün kanser hastasını iyileştirmek için devletin milli servetinden harcanıyor. O yüzden önemli olan vatandaşın hasta olmasını engellemek. Altyapı yok, kanalizasyon yok. 'Altyapıya giren bir belediye başkanı her zaman seçim kaybeder' düşüncesi bilinen bir gerçek ama bu muhakkak olmalı. Sanayimizi su basıyor. Yeni yerleşen gelişen mahallelerimiz hâlâ foseptikle çalışıyor. Bu çok acı. 200 bin TL ödeyip nezih bir ortamda ev alıyorsunuz ama su basıyor. Bunlar Mustafakemalpaşa'nın gerçekleri."

TARIM VE HAYVANCILIK BİTTİ

“Tarım ve hayvancılıkta gelişmiş olan Mustafakemalpaşa çiftçisi her yıl iklime bağlı mahsul zararı yaşıyor. Dolu yağışıyla ve hava vurmasıyla yaşanan bitki ölümleri, hayvan yemlerinde yaşanan artış ve sütün düşük fiyattan alınması çiftçiyi ve besiciyi zor durumda bırakırken köyden kente genç göçü de arttırdı” tespitinde bulunan Algan, seçim zamanı siyasetçileri gören köylünün bir daha siyasi yüzleri göremediğini aktararak, "Vatandaş bunun farkında. 'Seçim geldi yine geldi siyasiler' diyorlar. Mustafakemalapaşa siyasi olarak da geri kaldı. Sanayi olarak İnegöl’le yarışırken, Keles'le bir tutulmak acı bir gerçektir" ifadelerini kullandı.

BAŞKANIMIZ MİMAR OLMALI

Yerel seçimlerde MHP'nin aday çıkaracaklarını ama ismin henüz netleşmediğini ifade eden Algan, "Mustafakemalpaşa'nın görmek istediği lider bir mühendis ya da mimar olmalı. Halkın sorunlarını ve belediyeciliği çok iyi bilmeli" dedi. Mevcut projeleri 'şişirme' olarak değerlendiren Algan, bunların hayata geçemeyeceğini kaydetti. MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı'yı uzun yıllardır tanıdığını ifade eden Algan, "Beyefendi, idealleri olan, genç dinamik bir ekiple Genel Merkezimizin takdiriyle güçlenmiş şekilde il başkanımız görevine başladı. Allah yar ve yardımcısı olsun Allah muavvak etsin" şeklinde konuştu.

ÖDENEKLER TERÖR ÖRGÜTÜNE GİDİYOR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin “Önce ülkem sonra partim ve ben” sözünü anımsatan Algan, "Ülkem olmadıktan sonra bugün bakan olsanız ne olur. İnsanlar bunu anlayamıyorlar. Bugün Suriye'nin geldiği konumda ülke gitmiş bakan olsan ne olur. Ülkece zorluklardan geçiyoruz. Bu zorluklarda ülkece birlik olmamız gerekiyor. Diğer siyasi partilerde bunu göremiyoruz. Muhalefet yapmak isterken bölücü terör örgütleriyle birlikte oluyorlar. Bazıları FETÖ ile birlik oluyor. Bu zorlu süreç geçene kadar hükümetin yanında olmak gerekir. Genel Başkanımızın verdiği karar doğru bir karardır" dedi. Bahçeli'nin belediyeler konusunda yaptığı açıklamayı da hatırlatan Algan, "Bir belediye HDP'ye geçeceğine AK Parti'ye geçsin. Devletin belediyelere aktardığı ödenekler HDP'li belediyelerde terör örgütlerine gidiyor" ifadelerini kullandı.