Erkan ŞEN - Fulya GÜVEN

Saadet Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Salih Gümüş ve ilçe teşkilatı gazetemizi ziyaret etti. agazete Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kundakcı ve köşe yazarı Mehmet Çetinkaya’nın sorularını samimiyetle cevaplayan Başkan Gümüş, Saadet Partisi olarak Nilüfer'de iyi çalıştıklarının altını çizerek, “Teşkilat çalışmalarımızı düzenli olarak icra ediyoruz ama öncelikli olarak şunu da ifade etmiş olalım, biz fikir olarak milli görüşçüyüz. Bize göre siyasette birinci öncelik adaletin olmasıdır. İkincisi, işin ehline verilmiş olması ve üçüncüsü de yolsuzluk olmamasıdır. Biz Saadet Partisi olarak özellikle yolsuzluğun olmaması adına büyük çaba sarf ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

KUVVETLER AYRILIĞI İLKESİ

Başkanlık sistemi seçiminde ‘Hayır’ oyu kullandıklarını hatırlatan Gümüş, “Başkanlık sistemiyle kuvvetler ayrılığı ilkesinin zedeleneceğini düşünüyoruz. Genel başkanımız Temel Karamollaoğlu da bu durumun üzerinde özellikle durmuştur. Partili bir cumhurbaşkanının olması siyasi etik kurumuna aykırıdır. 2019'da vatandaş yüzde 51 oy verirse seçilecek kişiye, oy vermeyen kesimin Cumhurbaşkanı kim olacak? Şuan ülkemizde uygulanmak istenen başkanlık sistemi Türkiye’nin geleceği açısından sıkıntılıdır” şeklinde konuştu.

BİR KUŞUN İKİ KANADI VAR

“Sevsek de sevmesek de 16 yıllık bir AK Parti iktidarı dönemi var ülkemizde” diyerek açıklamalarını sürdüren Gümüş, “Biz Saadet Partisi olarak, bu ülke için taş üstüne taş koyan herkesi destekleriz. Biz, bu memleketin geleceği için olumlu işlere imza atanlarla birlikteyiz. Milli görüşçüler olarak bizim Temel savımız şu: Bir kuşun iki kanadı vardır. Bu kanatlardan biri maddi kanadı temsil eder. Diğeri ise manevi kanadı… İşte, bu ikisinin paralel gitmesi lazım ki toplumumuz huzur bulsun. O yüzden biz, önce ahlak diyoruz. Milli duruşu net ortaya koymak lazım” açıklamasını yaptı.

ALLAH ‘OL’ DERSE OLUR

Saadet Partisi’ni diğer partilerden ayıran önemli özellikleri olduğuna vurgu yapan Başkan Gümüş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Saadet Partisi dışındaki partilerin hemen hemen hepsi faiz dünya gerçeğini benimseyen siyasi partiler ve ekonomiyi IMF'ye göre dizayn etmekteler. Ülkemizde bulunan diğer partilerin Avrupa Birliği için mücadele eden siyasi partiler olduğunu gözlemliyoruz. Dış politikayı İsrail-Amerika stratejik ortaklığı ile dizayn etmek de doğru değil. Biz, Saadet Partisi olarak ahlak ve maneviyat ilkesini benimsiyoruz. Parti olarak asla karamsar değiliz ve inanıyoruz ki Allah ‘Ol!’ derse olur. Bizim derdimiz ülke bütünlüğü, topraklarımızın parçalanmamasıdır.”

Ümmet paramparça

Günümüzde vatandaşların birbirine olan güveninin sarsıldığını belirten Gümüş, “Bugün ülkemizde insanlar malını korumak için kameralı sistem kullanmak zorunda. Şu anda maalesef toplumumuzda içi boşaltılmış bir İslam anlayışı var. Şekilci İslam anlayışı olunca ne oluyor? İnsanlarımız çocuğuna bir şey veremiyor. Maalesef ülkemizde uyuşturucu kullanma yaşı ilkokul seviyesine düşmüş durumda. Alkol tüketimi de arttı malum… Gençlerimize yazık oluyor. Şu an İslam Birliği olmadığı için maalesef ümmet paramparça” ifadelerini kullanarak ailelere tavsiyelerde bulundu.