Pek çoğumuz, isteklerimizi karşılamak için elinden geleni yapıyor. En son cihazları satın alıyor, en moda giysilere para akıtıyoruz. Kuaförlerde saatlerimizi geçiriyoruz. Ama bunu yaparak, istediğimiz şeyi mi yoksa diğer insanların onayladığı bir şeyi mi yapıyoruz? Tamamen özgür müyüz yoksa özgürlüğümüz, diğer insanların hakkımızda ne düşündüğü ile mi ilgili?

Şu sorulara dürüstçe yanıt verin:

En son ne zaman gerçekten sevdiğim bir şey yaptım? Geçen ay daha iyi olmak için ne yaptım? Kimi dinliyorum?

Cevaplarınıza bakarak enerjinizi nasıl harcadığınızı görebilirsiniz. Eğer kendinize daha çok yatırım yapmak istiyorsanız maddelere göz atın:

 

 

-Gerçek ihtiyaçlarınızı fark edin. Kimsenin ihtiyacı bir başkasınınkiyle aynı değildir. Sizin için önemli olanı fark edin ve sadece onun için çalışın.

 

-Kişisel değerinizi artırın. Yeterince kendine güveniniz olduğunu düşünseniz bile kendi duygularınızı ifade etme üzerine çalışın. Böylece korkularınızdan ve güvensizlik duygunuzdan uzaklaşacaksınız.

3-Olduğunuz kişi için asla özür dilemeyin. En iyisiyle en kötüsüyle, siz bir insansınız. Kişisel kusur olarak gördüğünüz bir yönünüz, bir başkası için harika bir özellik olabilir. Siz kusurları olan mükemmel bir insansınız ve asla taklit edilemezsiniz.

 

4-İçgüdülerinize aykırı hareket etmeyin. İçgüdüleriniz, sizden daha iyisini biliyor. İç sesinize güvenmeyi öğrenin. Mantık size tek bir şey söyleyebilir, içgüdünüz ise size doğruyu söyler.

 

5-Daha büyük olmaya çalışın. Olduğunuz yerde saymayın. Hep daha yükseği hedefleyin. İdeal hayatınızı gözünüzde canlandırın.

Makyaj çantasında minimal düşünün Makyaj çantasında minimal düşünün

6-Kusursuz bir bakım uygulayın. Siz kendinize bakmazsanız kim bakacak? Sağlıklı alışkanlıklarınız olsun ve zihinsel, duygusal ve fiziksel açıdan her gün daha çok büyüyün. Yer aldığınız durumların, faydalı olduğunu unutmayın.

 

7-Örnek oluşturun. Ne olursa olsun tutarlı olun ve başka insanlar için örnek oluşturun.

 

10 / 13

 

8-Zenginliklerinizi çoğaltın. Bilgide, erdemde, sevgide, sebatta daha büyük zenginlik vardır. Sadece fark etmek yeterlidir.

 

11 / 13

9-Sevdiğinizi yapın. Bazen en basit şeyler neşe kaynağı olabilir. Basit zevklerinizi ertelemeyin. Okumak, şarkı söylemek ya da yürümek. Her gün sevgi ile dolu olsun.

10-Seçeneklerinizi tartın. Alışkanlıktan yaptığınız hataları yapmamaya özen gösterin. İçerilere girmeye korkmayın ve karar vermeden önce seçeneklerinizi iyi değerlendirin.