Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti
Özlem ATAÇ
İYİ Parti Yıldırım İlçe 2. Olağan Kongresi, Yıldırım Belediyesi Spor Kompleksi'nde gerçekleştirildi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları ve Bursa Milletvekilleri Ahmet Kamil Erozan ve İsmail Tatlıoğlu'nun katılımıyla gerçekleşen kongrede mevcut İlçe Başkanı Kemal Ataç ile eski İlçe Başkanı Kerem Arslan yarıştı. 369 delegenin oy kullandığı kongrede divan başkanlığını İYİ Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede, faaliyet raporları ve mali raporlar okunarak oy birliğiyle kabul edildi. Mevcut başkan Kemal Ataç, almış olduğu 178 oy ile tekrardan seçilirken, Kerem Arslan ise 168 oyda kaldı. 
 
YOKSULLUK VE YOLSUZLUK DAHA DA DERİNLEŞİYOR
Kongrede konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti'nin kurulduğu günden itibaren verdiği mücadeleyi dile getirerek, "Siyaset, hiç bu kadar dar bir alana sıkışmamıştı. Ne 1946'da ne de 28 Şubat'ta bu tabloyu gördük. İYİ Parti, parti devletine 'hayır' demek için kuruldu. İYİ Parti, Bursa'yı ve Türkiye'yi tek başına yönetmek için kuruldu. AK Parti kurulduğunda Sayın Erdoğan ve arkadaşları canlı yayına çıktılar. Sayın Akşener, parti kurduğunda ise 7 ay fotoğrafını dahi vermediler. Bu tek adama, totaliter rejime karşı bir kişi ayağa kalktı, o da bir kadındı. Biz de burada saf tutuyoruz. Bu 83 milyon 154 bin kişinin mücadelesi. Yoksulluk ortadan kalksın diye bir mücadele. Sayın Genel Başkan Bursa'daydı. Kimse İdlib, FETÖ sormadı, herkes 'Tenceremi nasıl kaynatacağım?' diye sordu. Yoksulluk ve yolsuzluk daha da derinleşiyor. İnsanlar ifade özgürlüğünü hiç bu kadar kararmış hissetmedi. Yönetilen bir ülke yok. Yönetilemeyen bir ülke var. Her gelen topa vuran ve kendi kalesine gol atan bir Türkiye var. Bu kongrede 2 listede de yer alan hiçbir arkadaşımızı kaybedemeyiz. Bursa'yı ve Türkiye'yi bu listedeki arkadaşlarımızla yöneteceğiz" şeklinde konuştu. 
UMUT VAAT EDEN TEK PARTİ
İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır ise konuşmasında şunları kaydetti: "Partimiz, gösterdiği yapıcı muhalefet ile Türkiye'de umut vaat eden tek parti olduğunu ortaya koymuştur. Yaşanan ekonomik sıkıntılar, toplumsal kutuplaşma ve dış politikadaki yanlışların ülkemize yansımaları karşısında İYİ Parti umut olarak görülmektedir. Genel Merkez’de güçlü bir biçimde temsil edilmemiz Bursamız için önemli bir gurur vesilesidir. Üye sayımızı 14 bine çıkardık. Partimiz açısından nüfusa oranla en başarılı illerden biriyiz. Son 20 yılda Bursa'nın hali ortada. Suyun, ulaşımın en pahalı olduğu, trafiğin en yoğun olduğu, havanın en kirli olduğu il Bursa. İYİ Partimizi iktidara taşımak için sokak sokak çalışmak ve çalışmalarımızı hızlandırmak zorundayız." 
 
BAŞARI ORTAK AKILDAN GEÇER
Yeniden İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı seçilen Kemal Ataç ise seçim öncesi yaptığı konuşmada, "Önümüzdeki dönemde partimizi hak ettiği yere getirmek için bu göreve talip olduk. Niyetimiz hayır inşallah akıbetimiz de hayır olur. Her mahallede mahalle başkanlıkları oluşturduk. Üye sayımızı yüzde 60 arttırdık. Gece gündüz demeden hemşehrilerimizin emrindeyiz. Biz başarının ortak akıldan geçtiğine inanıyoruz. Dürüstlükten, şeffaflıktan ve adaletten taviz vermedik, vermeyeceğiz. Hedefimiz, milliyetçi, demokrat ve katılımcı yapımızla ilk seçimlerde partimizi ilk sıraya çıkarmak" dedi. Kerem Arslan ise "Kazanan ve kaybeden olmayacak. Buradan kol kola çıkacağız” sözünü verdi.