CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, havaalanında kendisini karşılamaya gelen partililerin araç konvoyu eşliğinde Gaziantep KÜSGET Sanayi Sitesi´nde esnaf odaları başkanları ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, KOSGEP Başkanı Mustafa Kemal Güneş ile görüştü. Güneş, Ankara´daki patlamada ölenleri simgeleyen 6 adet gülün bulunduğu bakır işleme tepsiyi Kılıçdaroğlu´na hediye etti.

Kılıçdaroğlu, siyasetin asli görevlerini unutarak, kavga ve ayrıştırma sürecini başlattığını söyledi. Başkan Güneş´e hitaben tüm esnafa kavga ve dövüşü bitireceği sözünü veren Kılıçdaroğlu, “Gerçekten şu an en çok ihtiyaç duyduğumuz şey birlik ve beraberlik. Esnaf çalışıyor, sanayicimiz, memurumuz, işçimiz çalışıyor, devlete yük olmuyor. Aksine devlete vergi veriyor. Bu ortamda, esnafın da, sanayicinin de, küçük KOBİ´nin de, hepsinin rahat çalışmalarına uygun bir ortam hazırlamamız lazım. Huzur içerisinde üretim yapmalı, çalışabilmelidirler. Bunun şartları kayboldu, kaybolmaya devam ediyor. Bunu yakalamak zorundayız.

Birlik ve bütünlüğümüzü korumak zorundayız. Hepimizin ortak bir hedefi var. Güçlü bir Türkiye olsun. Bölgesinde lider bir Türkiye olsun. Dünyada sözü dinlenen bir Türkiye olsun. Bunun için çalışıyoruz. Siyasetin varlık nedeni de budur. Siyaset kavga aracı değil, siyaset gerginlik alanı değildir, siyaset vatandaşı ayrıştırma bölüştürme alanı değildir. Siyaset, vatandaşın derdini çözmedir. Sorunları gidermektir. Siyasetin görevi budur. Biz bu görevlerimizi unuttuk. Ayrışma sürecini, kavga sürecin başlattık. Yen bir dili kullanmaya özen gösteriyoruz. Yeni bir dili de kullanacağız. Sayın Başkan senin huzurunda, sadece buranın esnaf ve sanayicisine değil, tüm Türkiye´deki esnaf ve sanatkarlıklara açık yüreklilikle sesleniyorum. Benim size sözüm var. Sözümü tutacağım, bu ülkede kavgayı, dövüşü bitireceğiz. Başka çaremiz yok. CHP´ye oy verirseniz vermezsiniz o sizin tamamen özgür iradenize bağlı. Ama benim sözüm, rahat üretim ortamını size sağlamak. Siyasetçinin görevi budur. Bunu yapacağım” dedi.